Broekhuis Holding neemt BMW dealer Smudde over

Broekhuis Holding neemt BMW dealer Smudde over

5 2873

Broekhuis Holding heeft de gesprekken met betrekking tot overname van de activiteiten van BMW dealer Smudde in Almelo, Enschede en Groenlo afgerond. Smudde is de hoofdsponsor van BMWblog.nl. Na instemming van de NMa kan de overname half mei ingaan.  Alle activiteiten en medewerkers van Smudde worden in de nieuwe onderneming opgenomen.

Broekhuis Holding vertegenwoordigt acht automerken, waaronder het premiummerk Volvo.  In de provincie Overijssel heeft Broekhuis vijf dealerbedrijven, waarvan vier in Twente, en een schadeherstelbedrijf.  Broekhuis Holding zet ongeveer 400 miljoen euro om en heeft ongeveer zevenhonderd man op de loonlijst. Het bedrijf stond over het jaar 2010-2011 op de zesde plaats in de Dealerholding Top 50 in Nederland met bijna tienduizend verkochte nieuwe auto’s. De overname van BMW-dealer Smudde in Almelo, Enschede en Groenlo past in de strategie van Broekhuis die zich wil concentreren op Midden-, Oost- en Noord-Nederland. Marketing manager Gerhard van der Pol van Broekhuis zegt blij en trots te zijn. “De overname van Smudde is van belang voor de spreiding binnen ons portfolio, dat nu de premiummerken BMW en Mini erbij krijgt. Smudde is een bedrijf met naam dat qua cultuur goed bij ons past. Zowel Broekhuis als Smudde is een familiebedrijf, we zijn beide gebaseerd op lokaal ondernemersschap en op degelijkheid. In beide bedrijven is er ook aandacht voor de mens, of die nu klant is of medewerker.”

Voormalig eigenaar Jan Smudde biedt met deze stap zijn klanten, medewerkers en leveranciers een gezond toekomstperspectief, meldt Broekhuis. Jan Smudde was 21 jaar BMW-dealer en wil met zijn vrouw van hun welverdiende vrije tijd kunnen genieten. In overleg en samenwerking met importeur BMW Group Nederland werd ‘na een uitvoerige selectie’ Broekhuis als nieuwe partner voor BMW en MINI voor Twente en een deel van de achterhoek verkozen, meldt Broekhuis. Het gaat om drie BMW-vestigingen en één MINI-vestiging die Broekhuis op exclusieve basis voortzet. In de komende periode zal de naamgeving worden veranderd van Smudde naar Broekhuis. De plek van Jan Smudde als direkteur zal worden ingenomen door Edwin Remijn.

Broekhuis is een familiebedrijf met tachtig jaar historie. Met meer dan veertig bedrijven en ruim zevenhonderd medewerkers is de Broekhuis Groep actief in Nederland met onder andere acht automerken, zeven schadebedrijven en een leasemaatschappij. Daar komen nu dus twee premium merken bij.

Bron: Smudde/Broekhuis Holding

VERGELIJKBARE ARTIKELS

5 COMMENTAAR

  1. ok. nog meer grootschaligheid. de geschiedenis wijst uit dat er altijd weer downsizing plaats zal vinden. ook  dan zullen er weer kosten bespaard kunnen worden.

  2. wat ontzettend jammer dat zo’n mooi bmw bedrijf opgeslokt wordt door broekhuis. Zelfs de naam verdwijnt waarmee ook een stukje exclusiveit verdwijnt, “een broekhuis auto”op een bmw, dat kan gewoon niet.

  3. maaralrijder, jammer Smudde is/was helemaal top en service en inruil stukken beter! Hopelijk blijft dat zo

Laat een reactie achter