Burgemeester Enschede gaat BMW rijden

Burgemeester Enschede gaat BMW rijden

1 3150

Burgemeester Den Oudsten van Enschede rijdt binnenkort niet meer in een Lexus, maar in een BMW. Het onderhoud van de hybride Lexus uit 2009 wordt steeds duurder en daarom is voor een nieuwe BMW gekozen.

De burgemeester heeft enkele jaren geleden met opzet voor een hybride-auto gekozen na een motie in de gemeenteraad dat het wagenpark duurzaam moet zijn. Volgens de gemeente voldeed de hybride dienstauto na drie jaar al niet meer aan de verwachtingen. Zo verbruikte de auto te veel brandstof, werden te veel schadelijke stoffen uitgestoten en ook was het aantal te rijden kilometers op de accu’s te gering. Oftewel, de auto is niet milieuvriendelijk genoeg. De nieuwe BMW 530d rijdt op diesel en is een stuk zuiniger. Aardgas viel af omdat er te weinig tankstations met aardgas zijn. Bovendien was de Lexus gekocht en wordt de BMW nu geleased. Dat is volgens een woordvoerder veel goedkoper. De BMW wordt geleased bij BMW dealer Broekhuis Oost voor 21.000 euro per jaar. De 530d is naar verwachting jaarlijks 1700 euro goedkoper dan de oude Lexus.

Broekhuis Oost

In augustus vorig jaar schafte de provincie Overijssel vijf BMW’s aan van hetzelfde type, maar dan de luxere variant. De PvdA en SP wilden toen weten of dat niet goedkoper kon en of de Commissaris van de Koning en de gedeputeerden niet vaker met het openbaar vervoer zouden kunnen reizen. Niet dus…

Bron: tvenschedefm.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. Waarom ambtenaren en burgemeesters van gemeenschaps geld in dat soort bolides moeten rijden is voor mij een raadsel, als de goede man echt een vernieuwend en positief signaal had willen afgeven naar zijn gemeenschap dan had ie een BMW i3rex gekozen, en Enschede op de kaart kunnen zetten als een vooruitstrevende stad,… maar nee status en lifestyle hebben weer gewonnen van mindstyle het blijft wachten op de generation Next burgemeester die een statement durft te maken….

Laat een reactie achter