De BMW 6 Serie Coupé met xDrive en zes in lijn dieselmotor...

De BMW 6 Serie Coupé met xDrive en zes in lijn dieselmotor (met video’s)

2 4318

De BMW 640d xDrive is de nieuwste variant die BMW toevoegt aan de line-up van de BMW 6 Serie Coupé en 6 Serie Cabrio. Intelligente vierwielaandrijving maakt samen met een zes-cilinder in lijn dieselmotor met BMW TwinPower Turbo technologie zijn debuut in de BMW 6 Serie.

De combinatie van een dieselmotor en BMW xDrive geeft de BMW 6 Serie een mooie balans tussen een Gran Turismo voor lange afstanden en sportieve Coupé kwaliteiten, een combinatie waarmee de bestuurder onder alle omstandigheden uit de voeten kan.

De nieuwe BMW 640D xDrive Coupé accelereert van 0 naar 100 km/h in slechts 5,2 seconden. De 230 kW/313 pk dieselmotor maakt gebruik van BMW TwinPower Turbo-technologie om een uitstekende efficiëntie te garanderen. Hij werkt samen met de standaard gemonteerde acht-traps Sport automaat aan een uitzonderlijk laag brandstofverbruik en emissies. Het xDrive-systeem verdeelt het vermogen precies tussen de voor-en achterwielen als de situatie daarom vraagt​​. Een elektronische regeleenheid, die xDrive laat samenwerken met de DSC (Dynamic Stability Control), zorgt voor ongeëvenaarde tractie, maximale veiligheid, eersteklas handling en een optimale vermogensafgifte onder alle weers-en wegomstandigheden. Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 640D xDrive Coupe staat op 5,7 tot 5,8 l/100 kilometer (in de EU-testcyclus, afhankelijk van de bandenmaat), terwijl de CO2-uitstoot van 149 tot 153 gram per kilometer bedraagt.

De nieuwste generatie van de meest krachtige dieselmotor beschikt over een cilinderinhoud van 3,0 liter, een laag gewicht door het volledig van aluminium gemaakte carter en de nieuwste ontwikkeling van BMW TwinPower Turbo-technologie. Dit pakket van technologie bestaat uit multi-stage turbo en common-rail directe injectie met piëzo-injectoren die werken met een maximale druk van 2.000 bar.

De nieuwste multi-stage turbo-technologie reageert nauwkeuriger dan ooit aan de eisen van de verschillende rij-omstandigheden. Bij lage toerentallen wordt een kleinere turbo geactiveerd. Door het lage traagheidsmoment gaat deze extreem snel werken. De gecomprimeerde lucht uit deze kleine lader gaat rechtstreeks naar de verbrandingskamers via een bypass-leiding. Hierdoor stroomt de lucht niet meer door de grote lader waardoor er geen laaddruk verloren gaat. Alleen wanneer de bestuurder vraagt ​​om meer power gaat de elektronica ​​de bypass naar de grotere turbo in het spel brengen.

Het resultaat is een ultra-snelle reactie op elke beweging van het gaspedaal. De motor levert zijn maximumkoppel van 630 Nm zo laag tussen de 500 en 2.500 tpm. Het maximaal vermogen wordt opgewekt bij 4.400 tpm. Krachtige acceleratie vanuit stilstand en dynamische mid-range sprints worden dan ook uitgevoerd met evenveel gemak. De acht-traps Sports automatische versnellingsbak is exact afgestemd op de eigenschappen van de motor. In de ECO-PRO-modus (eveneens standaard) spelen de reserves van de sportieve dieselmotor een belangrijke rol  bij het waarborgen van een ontspannen en uiterst efficiënte rijstijl bij lage toerentallen. Ook standaard is de Driving Experience Control die kan worden gebruikt voor het oproepen van SPORT, SPORT+ en COMFORT modi. Als de optionele Dynamic Damper Control of Adaptive Drive zijn gemonteerd kan ook worden gekozen voor COMFORT +.

De introductie van het BMW xDrive all-wheel-drive systeem in de BMW 6 Serie voegt een andere verleidelijke dimensie toe aan de rij-ervaring aan boord van een top-klasse coupé. De BMW 640D xDrive Coupé heeft de laatste incarnatie van het intelligente vierwielaangedreven systeem. Naast de variabele overdracht van de aandrijfkrachten naar de voor-en achterwielen, heeft deze technologie ook Performance Control, dat het vermogen verdeelt tussen het rechter en linker achterwiel om optimale tractie te garanderen.

In tegenstelling tot de gewone all-wheel-drive-systemen, wordt de elektronisch gestuurde BMW xDrive niet alleen gebruikt om de tractie te optimaliseren op losse ondergrond, maar ook om de dynamische prestaties in de bochten te verbeteren. De communicatie tussen het xDrive systeem met de DSC (Dynamic Stability Control)  in de ICM (Integrated Chassis Management) systeem maakt het mogelijk alle situaties op de weg te kunnen identificeren en te evalueren. Hierdoor is een tijdige reactie mogelijk. Deze kunnen worden uitgevoerd door xDrive, hetzij op zichzelf of in combinatie met Dynamic Stability Control of Performance Control. De kracht wordt snel en met grote precisie verdeeld naar waar het nodig is om ervoor te zorgen dat de bestuurder de rijeigenschappen krijgt die hij verwacht van een BMW.

De nieuwe BMW 6 Serie Coupé kan ook uitgerust worden met een speciaal ontwikkeld M-Sport pakket. De aerodynamische exterieur en interieur onderdelen zijn ontworpen in de bekende M-stijl. In dit pakket zit een M aerodynamica pakket met op maat gemaakte carrosserie componenten voor de voorbumper, dorpels en achterbumper, uitlaat uitgevoerd in Chrome Dark, LED-mistlampen en 19-inch lichtmetalen wielen met M dubbele spaken. 20-inch lichtmetalen wielen in M dubbele spaken kunnen ook besteld worden als een optie. Binnenin is de M uitvoering afgemaakt met M-specifieke alcantara/lederen sportstoelen in antraciet met blauw contrast stiksels, een M lederen stuurwiel met multifunctionele toetsen en schakelpaddles, en Aluminium Hexagon decoratieve lijsten. De M-Sport pakket bevat niet alleen dorpels voorzien van het M-logo, maar ook een M-bestuurder voetensteun.

Een rijke variatie aan rijhulpsystemen en mobiliteit van het BMW ConnectedDrive helpen ook om de nieuwe BMW 6 Serie Coupé het innovatieve karakter te geven. Vergroten van het gemak tijdens een reis door diensten zoals een persoonlijke assistent die u graag 24 uur per dag van dienst is en naar adressen zoekt en deze gelijk als bestemmingen in het navigatiesysteemhet invoeren.

Andere ondersteunende functies zijn onder meer Active Cruise Control met Stop & Go-functie, Speed ​​Limit Info, een achteruitrijcamera, Surround View en BMW Parking Assistant. De omvang van in-car infotainment gaat een nieuwe dimensie in: door de Apps optie en BMW Connected applicatie kunnen Apple iPhone-bezitters naar Facebook, Twitter en de internet radio functie gebruiken in hun BMW 6 Serie Coupé. Via de office functies kunnen agenda-items of e-mails van een smartphone worden getoond in de auto display en worden voorgelezen aan de bestuurder. ConnectedDrive functies helpen ook om de veiligheid te verbeteren. De nieuwe generatie BMW Head-Up Display biedt optimale beeldkwaliteit, met een volledig kleurenscherm zodat er zeer realistisch ogende symbolen worden geprojecteerd op de voorruit. Andere functies zijn onder andere Advanced Emergency Call waarbij automatische de positie en de ernst van het ongeval wordt doorgegeven, BMW Night Vision met voetgangers herkenning, de Lane Change Warning System en de Lane Departure Warning System.

Bron: BMW Group

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter