De nieuwe BMW Concept X5 Security Plus

De nieuwe BMW Concept X5 Security Plus

0 1751

Ook op de IAA in Frankfurt: de nieuwe BMW Concept X5 Security Plus. Dit wordt al de derde generatie van de succesvolle BMW SAV (Sports Activity Vehicle). En daar hoort ook een zwaar beveiligde derde generatie bij. 

De BMW Concept X5 Security Plus is het enige voertuig in zijn klasse die voldoet aan het strenge VR6 beschermingsniveau. Deze BMW moet all-round bescherming bieden tegen gewelddadige aanvallen, ontvoering en georganiseerde misdaad. Derhalve voldoet dit model aan de behoeften van de aan risico’s-blootgestelde particulieren en prominente publieke figuren die verbeterde beveiliging nodig hebben. Er is ook een BMW X5 Security ontwikkeld die voldoet aan de VR4 eisen en biedt daarmee bescherming tegen algemene straatcriminaliteit. Zowel de BMW X5 Security en de BMW Concept X5 Security Plus combineren effectieve bescherming van de inzittenden en veel comfort met de dynamische prestaties, wendbaarheid en veelzijdigheid typerend voor de BMW X-modellen.

P90133024

AK-47

De BMW Concept X5 Security Plus gaat uit van een gepantserde passagierscompartiment vervaardigd uit zeer sterk staal en biedt veilige bescherming voor maximaal vier inzittenden tegen een aanval van ’s werelds meest populaire vuurwapen, de AK-47. Om kogel of fragment penetratie te voorkomen beschikt de BMW over afdichtingsnaden die bescherming bieden in de kritische gebieden rond deuren of waar panelen grenzen aan carrosseriestijlen. Het veiligheidsglas speciaal ontwikkeld voor dit beschermingsniveau is ook bestand tegen aanvallen door stompe wapens. Polycarbonaat coating aan de binnenzijde van het glas beschermt effectief tegen rondvliegende splinters. Dankzij zijn uitstekende rijeigenschappen, niet in het minst vanwege de superieure prestaties van de krachtige 330 kW/450 pk V8-benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie en het intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving, kan de BMW Concept X5 Security Plus veilig worden gemanoeuvreerd , zelfs in moeilijke situaties, zowel op als naast verharde wegen.

Veiligheid

Zoals bij alle BMW Security modellen, werden de voorbereidingen voor de montage van de beveiliging-specifieke onderdelen en technologieën van de BMW Concept X5 Security Plus vanaf het begin bij de ontwikkeling van het reguliere BMW X5 productiemodel opgenomen. Daardoor houdt het geïntegreerde systeem rekening met alle actieve en passieve veiligheidscriteria en biedt maximale bescherming van de inzittenden. Tegelijkertijd zijn het chassis, elektronische systemen en remsystemen optimaal aangepast aan het toegenomen gewicht van het voertuig. De prestaties van deze modellen is dan ook nagenoeg op hetzelfde niveau als van een gewone BMW X5. Daarnaast worden alle BMW Security modellen onderworpen aan strenge tests die in sommige gevallen veel verder gaan dan de wettelijke testcriteria. Hete-klimaat en koude-klimaat testen zorgen voor de betrouwbaarheid en de operationele capaciteit van de BMW Security modellen, zelfs onder extreme omstandigheden. Het uitgebreide beveiligingsconcept omvat ook opleidingen voor chauffeurs voor de juiste bediening van de Security voertuigen.

P90133025

Discreet uiterlijk

De Security modellen op basis van de nieuwe BMW X5 zijn  parallel gebouwd met de reguliere productiemodellen in de BMW Spartanburg fabriek in Verenigde Staten. De speciale veiligheidskenmerken zelf worden geïnstalleerd door een groep hoogopgeleide specialisten van de Toluca fabriek in Mexico. Een ander voordeel van de BMW Security modellen is de discrete integratie van de veiligheidskenmerken ervan. Zelfs voor een deskundig oog is de BMW Concept X5 Security Plus vrijwel niet te onderscheiden van een reguliere productie model. Want anonimiteit ook kan een nuttige beveiligingsfunctie zijn.

BMW kan ook unieke beveiligingsspecifieke functies aanbieden die zijn toegesneden op de persoonlijke risico’s van klanten en juist aan deze individuele behoeften voldoen. BMW Security modellen kunnen bijvoorbeeld geleverd worden met LED stroboscoop verlichting in de grille, dak zwaailampen met een sirene-systeem of een extra accu.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184

1 13567

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter