De nieuwe BMW M3 Coupé Frozen Silver Edition

De nieuwe BMW M3 Coupé Frozen Silver Edition

3 888

Een mooie aanvulling op ons vorige artikel is de aankondiging van BMW UK dat in Groot Brittanië een nieuwe Special Edition van de BMW M3 Coupé wordt uitgebracht. De BMW M3 Coupé Frozen Silver Edition.

Deze auto wordt uitgebracht in het kader van de 40ste verjaardag van BMW M GmbH. Er zullen in totaal maar honderd worden verkocht in Engeland. Het speciale zit vooral in de uitrusting. Technisch veranderd er niets ten opzichte van de standaard M3.

De BMW M3 Coupé Frozen Silver Edition wordt aangedreven door de alom geprezen 420 pk sterke achtcilinder. De overbrenging naar het asfalt wordt verzorgt door een M DCT versnellingsbak en een variabel M differentieel. De auto is 10 mm lager dan de standaard auto en is standaard voorzien van EDC (Electronisch Demper Controle) met drie standen. De 19″ lichtmetalen zwarte velgen en een aangepast DSC systeem maken het compleet.

Maar waarin dit collectors item echt mee opvalt is de kleur. Frozen Silver. Deze kleur is nog niet eerder op een andere BMW te zien geweest. De uitlaatpijpen zijn uitgevoerd in dark chrome, net als de nieren en zijgrillen. De luchtinlaten in de motorkap zijn Jet Black en de lijsten rond de ramen zijn hoogglans zwart. Binnenin valt gelijk het Black Novillo leer op met contrasterende stilksels en paladium lederen armsteunen. Het M Sportstuur is volledig van Alcantara en is afgewerkt met een finishvlag motief. Het interieur is verder rijkelijk uitgerust met carbon onderdelen. De handrem heeft “M Power” ingestikt en er is een plaatje aanwezig waaruit blijkt dat je in een gelimiteerde oplage rondrijdt.

De nieuwe BMW M3 Frozen Silver Edition heeft voor ruim 9.000 pond aan exrta’s voor de prijs van 4.000 pond. De verkoop start op 1 juni 2012 in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BMW UK

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 COMMENTAAR

Laat een reactie achter