De nieuwste geruchten over BMW

De nieuwste geruchten over BMW

1 1714

Er doen weer een aantal nieuwe geruchten de ronde over het modellen offensief van BMW. Wat dacht je van een X7 of een X8?

Oud bekende BMW insider Scott27 komt weer eens met spraakmakende geruchten. Maar dit zijn nieuwtjes die zelfs wij nog niet verwacht hadden. Het meeste nieuws komt, ondanks al het down-sizing, op het conto van grote SUV’s. Let op dat je deze geruchten met een korreltje zout neemt. Zoals altijd is het Premium merk in voor verassingen. Maar er gaan dus geruchten over een BMW X7 en een BMW X8. Maar ook over het toch bouwen van een CS.

De BMW 7 Serie kan niet langer alleen weerstand bieden tegen de concurrentie in het luxe segment. Ook deze mensen willen een stoere SUV. Dat is de reden dat zo’n auto bestaansrecht zou hebben. De kans op een BMW X7 is dus groot aanwezig. Er is gesproken over een Rolls-Royce SAV, maar dit zou niet bij dit merk passen. Dus een grote BMW SAV. Een X7 zou met een V12 uitgerust kunnen worden. en uitermate luxe zijn. Het zou een auto worden op basis van de X5 met technieken uit de 7 Serie. Deze moet klanten bij de concurrentie weg moeten lokken. Gezien het belang van dit segment denken wij dat in 2017 van elk BMW model wel een SAV/SAC model op de markt is.

Dan de BMW X8. Op basis van de hiervoor genoemde X7 zou er ook een auto met coupé vorm als de X6 te maken moeten zijn. De kans dat deze luxe Sports Activity Coupe komt is een stuk kleiner omdat hiervoor de vraag minder zal zijn en de ontwikkeling natuurlijk best prijzig is. Ook komt er waarschijnlijk onder het BMW i merk ook al een i6. Deze zou als luxe i8 verder kunnen worden ontwikkeld.

Ook van een extra grote 7 Serie is sprake: de 7 Serie XLi. In de jaren ’90 was er ook al de BMW L7 op basis van de E38 (binnenkort een BMWblog.nl Special). In dit licht zou je een 7 Serie XLi kunnen zien. Voor welke markten zou zo’n lange 7er bedoeld zijn? Bijvoorbeeld China. Aangezien de BMW 3 Serie Li en de 5 Serie Li ook al een succes zijn is er een grote kans dat de Chinezen die echt geld hebben best wel een über 7 Serie zouden willen hebben. Kans dat deze in de rest van de wereld zal worden aangeboden is nihil.

De BMW CS Concept uit 2007 werd geschrapt uit de planning door economische redenen. De tijd was er niet rijp voor. Zonde vonden wij. Nu is er de nieuwe 6 Serie Gran Coupé. Een auto die daar toch losjes op is gebaseerd. Bij BMW denken ze dat de tijd rijp is voor een nieuwe BMW CS. De BMW CS II. Deze zou dan in het segment van de 7 Serie moeten opereren met een sportievere lijnvoering. Veel technieken uit de 7 Serie zouden kunnen worden overgenomen, waaronder het vele gebruik van CRFP om het gewicht laag te houden. Ook verwacht BMW op dit moment meer klandizie te kunen krijgen voor zo’n superluxe vier-deurs coupé. Wij denken dat deze auto echt gaat komen.

Je ziet het: BMW is nog lang niet uitgedacht met niche modellen. De BMW X4 en de Z2 moeten nog komen en er wordt al gedacht aan ander versies. Hopelijk is er straks niet te veel keuze. Waardoor het ene model verkopen bij de andere afsnoept. De dealers moeten maar extra ruimte gaan maken in hun showrooms.

Bron: BMWblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter