Dit is hem: de nieuwe BMW 4 Serie Coupé

Dit is hem: de nieuwe BMW 4 Serie Coupé

0 1672

BMW presenteert de nieuwe BMW 4 Serie Coupé. De vierde generatie van BMW’s middelgrote coupé is het toonbeeld van esthetiek en markeert het begin van een nieuwe modelserie. Deze onderscheid zich meer dan ooit van de BMW 3 Serie en wordt daardoor qua typeaanduiding boven de BMW 3 Serie gepositioneerd. De nieuwe BMW 4 Serie Coupé staat vanaf 5 oktober bij de Nederlandse dealers.

P90125030

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé luidt een nieuw tijdperk in. Het cijfer ‘4’ staat voortaan voor een modelserie met een volledig eigen karakter, een exclusievere uitstraling en nog dynamischere rijeigenschappen dan de BMW 3 Serie.  De BMW 4 Serie Coupé is langer en breder dan de huidige BMW 3 Serie Coupé. Hij heeft een 50 millimeter langere wielbasis (2.810 mm), terwijl de spoorbreedte aan de voorzijde 45 millimeter (1.545 mm) en achter 80 millimeter (1.594 mm) groeide. Het atletische, sportief-elegante design wordt bepaald door typerende BMW-kenmerken als de lange motorkap, de vloeiende daklijn, de korte overhangen voor en achter, en het krachtige lijnenspel over de flanken. Aan de voorkant domineren de karakteristieke ‘nieren’, de grote luchtinlaten en de dubbele ronde koplampen. Het markante gezicht is direct herkenbaar en benadrukt de familiebanden met de huidige BMW 3 Serie. De 16 millimeter lagere daklijn, de gespierde wielkasten –voor het eerst vormen deze het breedste punt van de auto- en de horizontale lijnen aan de achterzijde versterken het krachtige voorkomen van de BMW 4 Serie Coupé. Andere hoogtepunten zijn Air Curtains achter en de Air Breathers bij de voorste wielkasten, die helpen om de luchtweerstand te verlagen.

Premium ambiance
Het interieur van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé ademt een sportieve en luxueuze sfeer. Hoogwaardige materialen en een ongeëvenaard afwerkingsniveau zorgen voor een harmonieus geheel. Het op de bestuurder gerichte dashboard blinkt uit in ergonomie. Dankzij de diepe zitvlakken en de stevige zijdelingse steun heeft de (optioneel 40:20:40  neerklapbare) achterbank het karakter van twee individuele zitplaatsen. Met Sport Line, Modern Line, Luxury Line en het M Sport pakket kan de trim meer luxe of sportief afgestemd worden.

P90125021

Indrukwekkende rijdynamiek
Toonaangevende rijdynamiek en indrukwekkende stuureigenschappen behoren tot de belangrijkste kenmerken van nieuwe BMW 4 Serie Coupé. Dankzij de lichtgewicht constructie, doeltreffende verbeteringen aan de elektromechanische stuurbekrachtiging, de 50/50-gewichtsverdeling en het bijzonder lage zwaartepunt (tot onder 500 millimeter) gedraagt de BMW 4 Serie Coupé zich als een onvervalste rijmachine. De nieuwe coupé is vanaf de marktintroductie begin oktober beschikbaar met keuze uit een zescilinder-in-lijn- en twee viercilindermotoren. De zescilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW 435i Coupé, de viercilinder benzinemotor in de BMW 428i Coupé en de viercilinder dieselmotor in de BMW 420d Coupé zijn voorzien van de nieuwste BMW TwinPower Turbo-technologie en leveren vermogens van 135 kW (184 pk) tot 225 kW (306 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. Een achttraps sporttransmissie met schakelflippers aan het stuurwiel is optioneel. Dat geldt ook voor xDrive-vierwielaandrijving voor de benzinevarianten.

P90125014

BMW EfficientDynamics en BMW ConnectedDrive
De BMW 4 Serie Coupé is standaard uitgerust met een omvangrijk BMW EfficientDynamics-pakket. Dat draagt bij aan het verlagen van het brandstofverbruik zonder het kenmerkende BMW-rijgedrag te beïnvloeden. Met de ECO PRO-modus van de Driving Experience Control-functie kan een brandstofbesparing tot wel 20% worden bereikt, resulterend in een uitzonderlijk laag brandstofverbruik van 4,7 l/100 km (CO2: 124 g/km) voor de BMW 420d Coupé.

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé zet de maatstaf op het gebied van rijhulpsystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment die onder de noemer BMW ConnectedDrive vallen. Tot de hoogtepunten behoren eCall (Emergency Call), de nieuwe generatie van het navigatiesysteem Professional, de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de Driving Assistant Plus, die de bestuurder waarschuwt bij een dreigende aanrijding met een voetganger. Ook is de BMW 4 Serie Coupé leverbaar met adaptieve LED-koplampen. Op het gebied van infotainment biedt BMW ConnectedDrive uitgebreide office-functies, geavanceerde zoekdiensten, muziek via Online Entertainment en de integratie van diverse apps in de auto.

Bron:BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter