Dit is hem: de Rolls-Royce Wraith

Dit is hem: de Rolls-Royce Wraith

Dit zijn de eerste foto’s van de Rolls-Royce Wraith, inclusief de eerste informatie. Dus ondanks alle voorzichtig gepubliceerde teasers is het Rolls-Royce niet gelukt om het uiterlijk tot het laatst geheim te houden.

Volgens de verhalen op internet, levert de V12 in de RR Wraith maar liefst 632 pk en 799 Nm. Daarmee moet de acceleratie van 0-100 in 4,5 seconden te doen zijn. De Wraith heeft een 18,3 cm kortere wielbasis dan de Ghost, de auto waarop-ie is gebaseerd. Niet dat ze dat bij Rolls-Royce willen horen. De totale lengte van de Wraith is 13 cm korter en de spoorbreedte aan de achterkant 4 cm groter. De hoogte is 43 mm afgenomen. Een stevigere setup van het onderstel moet, samen met het extra vermogen van de twaalfcilinder, sportievere rijeigenschappen mogelijk maken.

m1nyai1bhd18_800

Canadel Panelling

De ambiance binnenin is typisch Rolls-Royce. ‘Luxe en vakmanschap gaan hand in hand’ vertellen de Engelsen trots. Er wordt gesproken over zacht leer en ‘Canadel Panelling’, een speciale houten afwerking. De hemelbekleding is net als eerdere modellen voorzien van een sterrenhemel. Van buiten is de Wraith een krachtige verschijning met een statig voorkomen. De two-tone kleurstelling is sportief en toch klassiek te noemen. De typische grille is voor Rolls-Royce maatstafen modern vormgegeven.

Prijzig

GPS-navigatie is gelinkt aan de software van de 8-trapsautomaat, die zelf alvast de juiste versnelling klaarzet voor de weg die voor je ligt. Deze technologie gaat waarschijnlijk later z’n weg vinden naar BMW’s. Volgens Autocar kost de Wraith in Engeland 215.000 pond, dat is zo’n 250.000 euro. Morgen is er waarschijnlijk meer te vertellen over de nieuwe sportcoupé van Rolls-Royce als hij gepresenteerd wordt op de Autosalon van Genève.

Bron: Autocar

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10185

1 13567

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter