Dit kost de nieuwe BMW M4 Cabrio

Dit kost de nieuwe BMW M4 Cabrio

0 2090

De nieuwe BMW M4 Cabrio staat vanaf 6 september bij de Nederlandse BMW dealers. De sportiefste versie van BMW’s open 4 Serie is dan leverbaar voor € 116.225 (inclusief BTW en BPM). Deze prijs geldt voor de versie met de M Double Clutch Drivelogic zevenversnellingsbak. De BMW M4 Cabrio met handgeschakelde versnellingsbak is leverbaar voor € 117.000 (inclusief BTW en BPM). BMW levert de BMW M4 Cabrio uitsluitend met een zeer omvangrijke standaarduitrusting.

De nieuwe BMW M4 Cabrio zet een rijke traditie voort. Net als zijn illustere voorgangers is de vijfde generatie van BMW’s middelgrote sportieve cabriolet toonaangevend op het gebied van prestaties, uitrusting en brandstofefficiency. Het nieuwste meesterwerk van BMW M GmbH is voorzien van een hoogtoerige zescilinder-in-lijn 3,0-liter BMW M TwinPower Turbo motor met een piekvermogen van 317 kW (431 pk) bij 5.390-7.000 toeren per minuut. Het maximumkoppel is met circa 40 procent toegenomen tot 550 Nm ten opzichte van zijn voorganger, de BMW M3 Cabrio met V8-motor.

P90145698

BMW M Power

De geavanceerde Euro 6-motor bezorgt de BMW M4 Cabrio niet alleen huiveringwekkende acceleratietijden, hij laat desondanks ook een voor zijn klasse bescheiden brandstofverbruik noteren. Voorzien van de M Double Clutch Drivelogic zevenversnellingsbak met launch control accelereert de BMW M4 Cabrio binnen 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 8,7 l/100 km, met een CO2-emissie van 203 g/km. De versie met de handmatig te bedienen transmissie verbruikt gemiddeld 9,1 l/100 km (213 g CO2/km). Deze gunstige waarden resulteren bovendien in aanzienlijk lagere prijzen ten opzichte van zijn voorganger.

Dynamisch en zeer compleet

De superieure rijeigenschappen van de BMW M4 Cabrio zijn mede te danken aan het standaard gemonteerde Active M Differential. Dit elektronisch aangestuurde limited-slip differentieel optimaliseert tractie en stabiliteit. In de M Dynamic Mode – een functie van het Dynamic Stability Control-systeem (DSC) – heeft de BMW M4 Cabrio een zeer dynamisch karakter. Het DSC laat dan tot op zekere hoogte wielslip toe om gecontroleerd driften met de auto mogelijk te maken. Het systeem grijpt echter bij de limiet nog wel in, tenzij DSC volledig is uitgeschakeld.

De nieuwe BMW M4 Cabrio onderscheidt zich van de coupéversie door zijn driedelige, elektrisch inklapbare hardtop, die in 20 seconden kan worden geopend of gesloten. Het dak kan bovendien bij snelheden tot 18 km/u bediend worden. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 370 liter met het dak gesloten. Als het dak in de bagageruimte is opgevouwen, is er 220 liter voorhanden.

P90148953

De standaarduitrusting van de BMW M4 Cabrio is zeer compleet. Naast het navigatiesysteem Professional inclusief ConnectedDrive Services, BMW TeleServices Emergency Call en een Harman Kardon Surround Sound System is de BMW M4 Cabrio ook voorzien van adaptieve LED-koplampen, Park Distance Control, elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen en een alarmsysteem klasse 3. De standaard gemonteerde BMW M compound-remmen zijn optioneel te vervangen door BMW M carbon-keramische remschijven.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14364

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter