DTM: Spengler pakt overwinning op Oschersleben

DTM: Spengler pakt overwinning op Oschersleben

1 1627

Bruno Spengler had gisteren de beste tijd in de laatste kwalificatieheat op het circuit van Oschersleben met de BMW M3 DTM. De beide Mercedes-Benz titel kanshebbers Gary Paffett en Jamie Green startten vanaf de plaatsen twee en drie, daarachter volgde BMW-rijder Dirk Werner op de vierde startplaats voor zijn thuisrace.

Dit was de derde keer dit seizoen dat Bruno als eerste mocht starten en dat ging deze keer ook weer goed. Hij gaat als eerste de eerste bocht in met in z”n kielzog de beide mercedes coureurs. Ook Werner had een goede start en ligt in de openingsfase vierde met Farfus achter zich. Tomczyk kan bij de start nog net een stilstaande Mercedes ontwijken.  Joey Hand heeft een flink aantal plaatsen goed kunnen maken door wat tumult tussen een aantal rijders en ligt al snel 13e. Spengler is ondertussen vooraan een halve seconde sneller dan Spengler en probeert uit te lopen op de rest. Dit doet hij door de snelste ronde te laten noteren.

De eerste uitvaller is Coulthard met de Mercedes in ronde vijf. Hij moet opgeven door schade die hij heeft opgelopen. Bruno gaat als een speer met de BMW M3 DTM. Tomczyk is in gevecht met Scheider. Bumper aan bumper gaan ze door de bochten. Spengler gaat verrassend genoeg als eerste de pitstraat in in ronde 13. Deze pitstop gaat niet zonder fouten en hij verliest 0,8 seconden op Paffet. Tomczyk volgt gelijk waarbij het team niet klaarstaat. Een ronde later komt Dirk Werner al binnen. Het lijkt erop dat de BMW’s moeite hebben met de banden. Paffet probeert nu vanaf de eertse plek tijd goed te maken. In ronde 15 pakt Bruno gelijk weer de snelste ronde op de nieuwe banden. Tegelijkertijd gaat Paffet naar binnen en snijd de bochtjes behoorlijk af. Spengler pakt echter de virtuele koppositie weer terug.

Farfus is binnen in ronde 16. De auto valt echter weer naar beneden nadat hij al omhoog was gekomen. Dit kost toch iets tijd. Martin Tomczyk gaat in ronde 20 een stuk langzamer rijden met de BMW M Performance M3 en zoekt de pits op. Wat is er aan de hand? Hij gaat gelijk de box in. Het blijken koelings problemen te zijn. Voor hem is de race over en bracht Oschersleben geen geluk. Ondertussen vergroot Bruno Spengler langzamerhand zijn voorsprong op Paffet. Jamie Green is al iets verder achterop geraakt. Het circuit van Oschersleben heeft vele bochten en korte stukken. De auto’s en de coureurs hebben het zwaar te verduren.

In ronde 24 begint Andy Priaulx aan de tweede pitstop reeks. Hij komt precies tussen Spengler en Spengler terug op de baan. Hierbij kan hij ”per ongeluk” Paffet een beetje ophouden. Dirk Werner is, met de E-Post BMW M3 DTM, nog in gevecht met Green. Samen komen ze de pitstraat in rijden. Werner z’n stop is net iets korter dan die van Green. Dus hij komt hierdoor een stukje dichterbij. Spengler komt in de 29e ronde voor de tweede keer binnen. Hopelijk kan hij de race nu goed uitrijden. Bij de terugkomst op de baan komt hij bijna met Rockefeller in aanraking. Paffet volgt gelijk een ronde later. Hij maakt opnieuw een kortere stop en komt vlak achter Rockefeller op de baan.

Farfus blijft lang doorrijden op zijn virtuele koppositie. Hij gaat in ronde 33 naar binnen. Hij maakt een iets te lange pitstop waardoor hij nog maar net voor Rockefeller op de baan komt. Spengler gaat nog steeds als een speer alhoewel hij zich wel moet blijven concentreren. Paffet komt dichterbij. Nog 14 ronden te gaan. Het blijft spannend tot het einde.

In ronde 40 rijdt helaas Andy Priaulx de pitbox in. De tweede BMW uitvaller vandaag. Paffet komt steeds dichterbij de BMW Bank M3 van Bruno. Het lijkt wel of de banden van de BMW op zijn. De tijden van Bruno schieten omhoog. Nog tien ronden volhouden. Dichterbij komen is één ding, maar voorbij rijden op Oschersleben is een tweede. Ze moeten elkaar er niet vanaf drukken natuurlijk. Dat zou alleen maar Jamie Green helpen in het kampioenschap. Werner en Farfus rijden indertussen keurig op de vierde en vijfde positie. Goed voor de punten in het constructeurs kampioenschap. Audi kan niet meekomen op dit circuit. Nog zes ronden te gaan en de koppsitie is nog steeds in handen van de BMW rijder. Paffet rijdt ondertussen op de limiet. Hij gaat flink over de kerb stones en door het stof om maar dichter bij Bruno te komen.

Het verschil wordt steeds kleiner en ook Bruno gaat steeds vaker over de kerbs. Niet de auto beschadigen! Paffet rijdt hem nu bijna op de bumper. Vanuit de pits zijn de gezichten van het BMW Schnitzer Team gespannen het verloop van de race aan het volgen. Nog twee ronden, 0,8 seconde voorsprong. paffet komt er echter niet meer aan Hij gaat met een voorsprong van 0,6 sec als eertse over de streep. Dirk Werner pakt de vierde en Farfus de vijfde plek. Joey Hand wordt nog 11e.

Bruno Spengler heeft het gedaan met de BMW Bank BMW M3 DTM! Vanaf de pole position  heeft hij de complete race geleid en zijn derde overwinning in de DTM 2012 gepakt. En ook nog even het ronde record van Oschersleben gepakt.

Bron: RTL GP

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter