Eerste produktie MINI Coupé rolt van de band.

Eerste produktie MINI Coupé rolt van de band.

0 1583

09-07-2011. De eerste MINI Coupé is vandaag in de fabriek van Oxford van de band gerold. Diverse hoogwaardigheidsbekleders uit de Britse politiek stonden de fabrieksmanager Jürgen Hedrich bij om het nieuwe model te verwelkomen.

De Coupé is het vierde lid van de vijf-koppige MINI familie die in Oxford geproduceerd wordt. Hij staat op de zelfde produktielijn als de Hatchback, Clubman en Cabrio. Een tweezits roadster zal begin volgend jaar het feest compleet maken.

Jürgen Hedrich:,,De auto heeft een uniek en sterk design maar behoud het MINI go-kart gevoel.

Het doel van de Coupé is om de eigenaars de meest spannende MINI rijders ervaring als mogelijk te geven. Elk aspect van de auto, van de motoren, het onderstel tot de gewichtsverdeling en de earodynamica, is erop gericht om de optimale dynamische prestatie’s te leveren.

De MINI Coupé is de eerste tweezitter sinds BMW de MINI heeft ontwikkeld. En er is al een sterke interesse in.

De MINI Coupé zal een aantal nieuwtjes krijgen. Zoals de sport striping op de body en de grootste kofferruimte die een MINI ooit gehad heeft. De unieke achterspoiler die in de kofferklep rand zit verwerkt en omhoog komt vanaf 60 km/h. Uiteraard zijn er, zoals we van MINI gewend zijn, de meest uiteenlopende optie’s leverbaar.

De MINI John Cooper Works Coupé heeft de snelste acceleratie cijfers en hoogste topsnelheid dan welk ander produkt uit Oxford dan ook.

En terwijl de orderboeken vol beginnen te lopen, zullen de klanten nog tot 1 oktober moeten wachten op de eerste afleveringen.

De lightening blue Coupé die vandaag van de band rolde is voor een Engelse dealer waar hij zal worden gebruikt voor training van dealers en monteurs.

(bron: MINI)

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter