Elektrische BMW’s alleen voor kortere afstanden

Elektrische BMW’s alleen voor kortere afstanden

0 2607

De grootste problemen van elektrische auto’s zijn nog steeds de hogere kosten en de te kleine actieradius. Auto’s die grotere afstand moeten afleggen zullen worden uitgerust met andere soorten aandrijving, dat is in het kort nu de consensus onder Duitse fabrikanten en de Vereniging van de auto-industrie.

BMW-i3-Concept-rear-view_7893

Zo laat Klaus Dräger, lid van de BMW-directie, weten in het Duitse Wirtschaftswoche. Men wil elektrische auto’s alleen bouwen voor korte ritten. Voor langere afstanden zijn onder andere plug-in hybrides nodig; een combinatie van een oplaadbare elektromotor en een benzinemotor. In een tweede stap zouden voertuigen elektriciteit kunnen opwekken met behulp van een brandstofcel, er kan dan bijgetankt worden met waterstof.

Alternatief vervoer

Naast de volledig elektrische i3, die BMW dit jaar op de markt zal brengen, wil men vooral inzetten op plug-in hybrides. BMW zal op korte termijn in alle modelseries een plug-in variant gaan aanbieden, zo liet Dräger weten. Ook wil BMW zijn klanten te hulp schieten door voor langere afstanden conventionele vervangingsauto’s aan te bieden.

Bron: wirstschaftswoche.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter