Extra verlengde BMW 7 Serie in de planning?

Extra verlengde BMW 7 Serie in de planning?

1 4320

Het duurt nog even voordat we de opvolger van de F01/F02 BMW 7 Serie kunnen verwachten. Maar nu bereikt ons het nieuws dat naast de “gewone” verlengde uitvoering er ook een extra lange 7-er komt. 

Dit zou dan theoretisch een opvolger worden van de BMW L7 op basis van de E38 en slaat daarmee twee generaties over. Deze verlengde G11 krijgt dus een behoorlijk lange wielbasis. Die lengte zou dan volledig ten goede komen voor de achterpassagiers. Er wordt zelfs al beweerd dat die überluxe BMW 7 Serie ook aan de voor en achterzijde zal afwijken van de basis en de L versie. Hierdoor is deze ongetwijfeld niet goedkope auto niet alleen te herkennen aan de zijkant.

7er

In zekere zin is deze verlengde BMW een antwoord op de nog voor te stellen Maybach- of Pullman-variant van de nieuwe S-Klasse. Maar de vraag is of zo’n zeven serie niet in eigen huis gaat concurreren met Rolls-Royce. Waarschijnlijk niet. Daarvoor is de Brit nog een stuk duurder en luxer met nog meer prestige.

Eén van de belangrijkste markten voor een nieuwe BMW L7 zou bijvoorbeeld China zijn aangezien er daar ook al verlengde BMW 3 Series en 5 Series rondrijden. Maar voor het zover is moeten we eerst nog op de basis BMW G11 wachten. Dat duurt zeker nog tot 2015 voordat we die in de showroom zullen tegenkomen.

(excuses voor de erg slechte impressie)

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10186

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter