Nieuwe BMW 3 Serie Touring biedt veel waar voor zijn geld

Nieuwe BMW 3 Serie Touring biedt veel waar voor zijn geld

0 6970

BMW komt in september 2012 met de nieuwe generatie BMW 3 Serie Touring op de markt. Een schitterende auto, die de typische BMW Touring stijlkenmerken combineert met het design van de huidige BMW 3 Serie Sedan. Voor liefhebbers van de huidige E91 Touring is er ook goed nieuws: BMW levert nu een uitzonderlijk sportief actiemodel: Ultimate Sport Edition.

 

5e generatie  BMW 3 Serie Touring

Vanmorgen bespraken we nog de ontstaansgeschiedenis van de BMW E30 touring. Een waar stijlicoon en tevens de allereerste BMW ‘lifestyle combi’ die in productie ging. Kenmerkend voor de BMW Touring is natuurlijk de schuin aflopende achterruit, een kenmerk dat we ook al zagen op de BMW 2002 touring uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Andere merken zoals Volvo en Mercedes bouwden vooral stationcars met zo veel mogelijk kofferruimte waardoor de auto’s een rechthoekige achterzijde kregen ten behoeve van de maximale laadruimte. Bij de Touring modellen van BMW gaat het naast een extra functioneel interieur en een goed toegankelijke ruime kofferbak ook om het exterieurdesign en een sportieve uitstraling.

De F31 heeft, zoals we eerder beschreven, een langere wielbasis gekregen dan de sedan. Het is voor het eerst dat BMW dit met een model doet. Door het cab-backward design is het achterin een BMW vaak krapper dan een cab-forward ontworpen auto. Door simpelweg de wielbasis wat langer te maken creëer je meer beenruimte achter zonder dat het design er onder te lijden heeft. (De Touring heeft immers al een doorgetrokken daklijn.) Net als de vorige generaties (E46 en E91) heeft ook deze F31 weer een separaat te openen achterruit wat het inladen van kleine spullen vereenvoudigd.

September 2012 in de showroom

De nieuwe BMW 3 Serie Touring is leverbaar vanaf 22 september voor prijzen vanaf 44.130 euro voor de BMW 320d Touring. De BMW 328i Touring gaat 45.755 euro kosten en de BMW 330d Touring 59.855 euro. Vanaf november wordt het gamma aangevuld met de BMW 320i, 316d en 318d Touring.

Executive en High Executive uitvoeringen

De uitrusting van de nieuwe BMW 3 Serie Touring is zeer compleet. Hij is onder meer standaard voorzien van een elektrisch bedienbare achterklep met separaat te openen achterruit en de unieke, in drie delen (40:20:40) neerklapbare achterbank. Daarnaast biedt hij uiteraard de rijke voorzieningen van elke BMW 3 Serie, waaronder ‘comfort go’ voor het starten, een USB-aansluiting voor muziekdragers en met het oog op de verkeersveiligheid een handsfree Bluetooth-telefoonaansluiting. De BMW 3 Serie Touring Executive en High Executive zijn bovendien standaard voorzien van een navigatiesysteem, parkeersensoren en nu aan de buitenzijde herkenbaar aan chroomlijsten langs de zijruiten. Optioneel zijn dakdragers in matzwart of aluminium zijdeglans leverbaar.

 

Ultimate Sport Edition zonder meerprijs

De speciale Ultimate Sport Edition van de huidige 318i Touring (E91) is gebaseerd op de Touring M Sport Edition en voorzien van onder meer M Sportpakket, Bi-Xenon-koplampen met Corona-ringen, riant verstelbare sportstoelen, een Business-navigatiesysteem met Bluetooth-telefoonvoorbereiding en een USB-aansluiting en parkeersensoren achter. Standaard wordt de Ultimate Sport Edition geleverd in de kleur Saphirschwarz metallic. Voor een speciale meerprijs van 995 euro is de auto te voorzien van de exclusieve Individual-kleur Azuritschwarz metallic. De laatste exemplaren van het huidige model 318i Touring zijn nu nog verkrijgbaar als extra aantrekkelijke Ultimate Sport Edition voor 35.995 euro.

 Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184
video

2 4430

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter