Farfus in de Castrol EDGE BMW M3 DTM

Farfus in de Castrol EDGE BMW M3 DTM

0 1448

BMW Motorsport en Castrol hebben afgelopen woensdag, Augusto Farfus (BR) als de bestuurder van de Castrol BMW M3 DTM aangewezen.

De 28-jarige gaat de 11 races in het debuutseizoen van BMW in de DTM achter het stuur van het voertuig met het startnummer 16 zitten. Als “Premier Technical Partner” is Castrol al vele jaren een lid van de BMW Motorsport familie en draagt ​​bij aan de hoge kwaliteit smeermiddelen.

“Sinds mijn debuut als een BMW fabrieksrijder in het seizoen 2007, heb ik altijd genoten van de samenwerking met Castrol,” aldus Farfus. “Onze ingenieurs hebben me in een van onze tests in detail uitgelegd hoe de nauwe samenwerking tussen BMW en Castrol op het gebied van motor-en transmissie-olie loopt. Ook hoe de kwaliteit van de smeermiddelen van invloed is op de prestaties van de auto. Dat is absoluut geweldig. Ik had niet gedacht dat er zo veel high-tech kan zetten in een olie. Dus ik kijk uit naar het rijden met de Castrol BMW M3 DTM”.

BMW Motorsport viert in 2012 de comeback in de DTM met zes BMW M3 DTM’s. In deze auto’s wordt de nieuw ontwikkelde Castrol motorolie FST gebruikt. FST staat voor “Fluid Technology Strength”. Dankzij de FST zorgt de olie voor ongeëvenaarde prestaties. Voor het rijden op het circuit, worden de oliën in de Castrol Technology Centre in Pangbourne (GB) flink aan de tand gevoeld. Bij de “Extreme Maximum Power Test” onderzoeken de deskundigen de veranderingen in prestaties tijdens een gesimuleerde wedstrijd. Een strengere test is de “duurzaamheidstest”. 60 uur moeten de verschillende olie “recepten” zich bewijzen op een motordynamometer.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14354

2 10185

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter