Fisker Atlantic met BMW range extender

Fisker Atlantic met BMW range extender

1 1595

Fisker heeft recentelijk de nieuwe Atlanta onthuld. Deze elektro coupé heeft een BMW motor als range extender aan boord.

De Atlantic is een vierdeurs sportsedan met achterwielaandrijving en de mogelijkheid tot vierwielaandrijving. Over de specificaties worden nog niet veel details onthuld. Het enige dat bekend is is dat de Atlantic eenzelfde soort aandrijflijn krijgt als de Fisker. In het geval van de Atlantic is dat de ‘second generation’ EVer (Electric Vehicle with extended range) technologie, waarbij door lithium-ion accu’s gevoede elektromotoren samenwerken met een benzinemotor. Dat wordt een tweeliter viercilinder turbomotor van BMW. In de Karma zit een motor van GM.

Het wisselen tussen elektrisch rijden of op de benzinemotor gebeurt automatisch maar de bestuurder kan naar wens ook zelf kiezen tussen beide aandrijvingen. De exacte maten van de Atlantic zijn nog niet vrijgegeven maar volgens Fikser is de Atlantic vergelijkbaar met een Audi A5 Sportback, die 4,71 m lang, 1,85 m breed en 1,39 m hoog is. Het opvallende glazen dak met ‘spider structure’ zorgt volgens Fisker voor veel hoofdruimte achterin en de constructie schijnt sterk genoeg te zijn om te voldoen aan alle crash test-eisen.

Hiermee moeten we het voorlopig doen. Fisker meld dat specificaties, prijzen en ‘showroomdatum’ bekend worden gemaakt zodra de Atlantic in de buurt van het productiestadium komt. Wanneer dat is weten we dus ook nog niet. Fisker heeft in maart 132 miljoen dollar aan privé-investeringen binnengehaald, het merk heeft sinds afgelopen mei geen subsidie meer gekregen van het Amerikaanse Department of Energy.

Bron: Fisker

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter