Forse investeringen in BMW werk Dingolfing

Forse investeringen in BMW werk Dingolfing

0 2659

BMW Group investeert de komende jaren enkele honderden miljoenen euro’s in de fabriek in Dingolfing (D). De fabriek wordt uitgebreid met oog op nieuwe modellen en technologieën.

Onder meer de westvleugel van de fabriek wordt flink uitgebreid. De eerste constructies zijn inmiddels al in een ver stadium. In april 2014 moet de uitbreiding voltooid zijn. BMW investeert hiervoor een bedrag van 180 miljoen euro. Ook toekomstgerichte technieken zoals lichtbouw en e-mobility krijgen in deze faciliteit een extra investering. Milieuvriendelijk produceren is en blijft hierbij één van de belangrijkste voorwaarden voor BMW. Dus ook in dat gebied zal er geld worden gestoken.

“Met deze investeringen in de komende jaren stomen we de fabriek klaar voor de toekomst. De fabriek wordt uitgebreid met oog op nieuwe modellen en technologieën”, zegt Wolfgang Stadler, fabrieksmanager van de Dingolfing-productiefaciliteit. Op dit moment rollen  de 5 Serie, 6 Serie en de 7 Serie in Dingolfing van de band. Ook een versie van de 3 Serie zal er gebouwd gaan worden volgens BMW. Welke dat wordt, hebben ze nog niet laten weten. De betreffende maatregelen om dit te realiseren zijn al in een vergevorderd stadium. 

In september 2013 bestaat de BMW fabriek in Dingolfing 40 jaar. Tot november 2012 werden er meer dan 8,6 miljoen voertuigen geproduceerd. Elke 39 seconden rolt er een auto van de band wat resulteert in een dagproduktie van 1.500 eenheden.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter