Genève 2013 krijgt de Rolls-Royce Wraith

Genève 2013 krijgt de Rolls-Royce Wraith

1 1482

Rolls-Royce gaat op de Autosalon van Genève een nieuw model presenteren. Dit hebben ze zelf aangkondigd. De naam: Rolls-Royce Wraith.

Wraith wordt de naam van ‘de meest dynamische en krachtigste Rolls-Royce ooit’, zoals het bedrijf uit Goodwood hem zelf omschrijft. Op 5 maart zal het statige Britse merk dit nieuwe model in de Zwitserse plaats onthullen. Het wordt een coupévariant van de Ghost. CEO Torsten Müller-Ötvös omschrijft de nieuwe Rolls al als “Stunning”.

 RR

BMW Group bestuurslid en Rolls-Royce voorzitter Harald Krüger, bevestigt de laatste stap van het bedrijf in het streven naar duurzame groei. “De BMW Group is vol vertrouwen om te investeren in de toekomst van Rolls-Royce Motor Cars,” zei hij. “En deze uitzonderlijke nieuwe auto zal voortbouwen op de beste principes van de voorvaders van de onderneming . ’s Werelds beste techniek, de tewerkstelling van geavanceerde technologie en ongeëvenaarde vakmanschap”

Uiteraard is de naam niet nieuw. In 1938 gebruikte het bedrijf de naam al voor een model. Dit was de opvolger van de 20 HP-reeks. De Wraith was niet lang in productie, omdat vanwege de Tweede Wereldoorlog de productie in 1939 alweer werd beëindigd. Hij werd opgevolgd door de Silver Wraith.

Wraith

Volgens de geruchten gaat deze nieuwe variant zo’n 610 pk leveren, uit hetzelfde twinturbo V12-motor die de standaard Ghost (570 pk) aandrijft. Er volgen nog drie teasers de komende tijd van de nieuwe Rolls-Royce Wraith.

Bron: Rolls-Royce press

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter