Gerestaureerde BMW 2000 Touring afgeleverd in BMW Welt

Gerestaureerde BMW 2000 Touring afgeleverd in BMW Welt

0 2051

Eind september werd de uitgebreidde restauratie van een BMW 2000 Touring uit 1972 afgerond door de BMW Classic Customer Workshop. Deze bijzondere, tot in perfektie, gerestaureerde Touring werd geheel in stijl aan de eigenaar,  voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de Hilti Group, Michael Hilti, overhandigd in de BMW Welt.

De vreugde was zichtbaar op ieders gezicht. “Om weer achter het stuur van deze auto te kunnen kruipen, die ik in de jaren 1970 bezat en nu weer in perfecte staat is, is gewoon geweldig. Mijn vrouw wist het model, die ik reed toen ik haar voor het eerst ontmoette, op te sporen en gaf het aan mij als een geschenk “, zegt Michael Hilti. De BMW Group Classic directie waren ook erg blij met het resultaat: “De succesvolle restauratie van de BMW 2000 Touring met zijn vermogen van meer dan 170 pk is het bewijs dat, samen met onze partners in de BMW Group productie netwerk, wij in staat zijn om grootschalige restauraties op het hoogste niveau en afgestemd op de wensen van elke klant te kunnen voltooien”, aldus Ralf Vierlein, Director Sales en Aftersales bij BMW Group Classic.

Toen de BMW 2000 Touring werd afgeleverd aan BMW Classic, werd haar toestand geclassificeerd op het laagst mogelijke niveau. Wat betekende dat de meest uitgebreide restauratie nodig was. Een complete revisie van het voertuig vereiste maanden van onderzoek en ontelbare uren van handarbeid. De experts van het BMW Classic Center moesten niet alleen de aanzienlijke blikschade aanpakken, maar ook moest de techniek volledig gereviseerd worden. Alles volgens de specifieke eisen van de klant zonder de orginaliteit uit het oog te verliezen. De carrosserie beschikt over Alpina metalen spatbordranden, een interieur met sportstoelen en Alpina velgen. 

De auto is ook nog uitgerust met een volledig herbouwde sporttransmissie met 5 versnellingen en een RVS sportuitlaat. Hij is nu in A1 conditie. Beter is niet te krijgen.  Wij wensen de heer Hilti ontzettend veel plezier van zijn herboren BMW.

Bron: BMW Classic

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter