Gerucht: BMW 6 Serie Gran Touring komt misschien op de markt

Gerucht: BMW 6 Serie Gran Touring komt misschien op de markt

1 2375

Er gaan geruchten rond dat BMW met een 6 Serie Gran Touring komt. Deze zou moeten concurreren met de Mercedes Benz CLS Shooting Break en de Jaguar XF Shooting Break.

Deze modellen bewijzen dat er een markt is voor een ruime lifestyle stationwagen met de luxe en de elegantie van een premium model. De achterzijde van deze BMW 6 Serie Gran Touring krijgt een sterke coupé lijn. Maar dan met een vijfde deur en een grote laadopening. Een 5 Serie of een 3 Serie Touring zijn hoger dan deze luxe touring. Hierdoor wordt het sportieve karakter nog sterker onderstreept. De voorzijde zal bijna één op één van de Gran Coupé worden overgenomen. Uiteraard zal BMW een gedegen marktonderzoek gaan uitvoeren naar een dergelijke niche model. Maar als het lonend is zal BMW deze optie zeker gaan ontwikkelen.

Om het gerucht iets meer kracht bij te zetten komt van BMW insider Scott27 het bericht dat de auto al gepland zou zijn voor 2014. Enkele belangrijke markten zullen weer eens de Verenigde Staten en China kunnen zijn.

Bron: Bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter