Krijgt de BMW M550d xDrive meer vermogen?

Krijgt de BMW M550d xDrive meer vermogen?

0 1988

De BMW M550d xDrive. Met z’n 381 pk de meest krachtige dieselmotor ter wereld. Maar er zijn mensen die meer willen. Springt BMW hierop in?

Als je met de M550d hebt gereden kun je het haast niet geloven dat nog meer vermogen nodig zou zijn. Toch kun je je voorstellen dat mensen die uit een BMW 535d komen het verschil niet groot genoeg vinden. De BMW M550d xDrive heeft namelijk vierwielaandrijving dat uiteraard wat meer gewicht met zich meebrengt. Hierdoor is de grip ook een stuk beter waardoor het spectakelgehalte minder is.

Gaat BMW hier iets aan doen? Er gaan alweer hardnekkige verhalen rond dat BMW met de facelift van de 5 Serie ook het vermogen van deze triturbo diesel aan gaat pakken. Er zou zelfs 420 pk mogelijk zijn in deze jongste diesel van BMW. Ook zou de M Performance diesel te ver van de nieuwe 550i komen die straks ook al 450 pk krijgt. Hierdoor zou meer vermogen dus ook al gerechtvaardigd zijn.

Naast de BMW M550d xDrive Sedan en Touring zouden ook de BMW X5 M50d en de BMW X6 M50d van de vermogensstijging kunnen profiteren. De BMW 750d, waarvan de eigenaren meestal niet zozeer vermogensgeoriënteerd zijn en ook geen M Performance model is, zou voorlopig nog de huidige 381 pk houden.

De BMW 5 Serie LCI wordt in de zomer van 2013 verwacht en pas dan zullen we zeker weten of de M Performance modellen inderdaad meer power krijgen.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter