Laatste ronde BMW M3 Coupé en Cabrio

Laatste ronde BMW M3 Coupé en Cabrio

1 2545

Nog zes maanden blijven de BMW M3 Coupé en M3 Cabrio in productie. Daarna is het ermee gedaan, gezien beide modellen nog gebaseerd zijn op de vorige generatie van de 3 Serie. Maar er nog één bestellen hoort niet langer tot de mogelijkheden. Alle exemplaren zijn uitverkocht. Dat heeft BMW M-baas Friedrich Nitschke meegedeeld.

Met de komst van de BMW 4 Serie is het gedaan met de legendarische BMW M3 Coupé. Die gaat dus voortaan M4 heten. De naam M3 blijft voortaan behouden aan alleen de Sedan. De productie van de M3 Sedan op basis van de E90 is een tijdje geleden al gestopt omdat de F30 3 Serie op de weg kwam. De E90 carrosserie werd daarna niet meer geproduceerd, dus ook de M3 Sedan moest het veld ruimen.

E92-BMW-M3-DTM-Championship-edition-1

Uiteraard komt er ook een M van de jongste 3 Serie (F8o). Over het recept wilde Nitschke nog niet veel kwijt, al liet de topman tussen de regels door wel weten dat vierwielaandrijving op een M3/M4 of M5/M6 niet gaat gebeuren. “Te zwaar en je verliest stuurprecisie”, klinkt het. Over de motoren wordt nog niets concreets verteld, maar Nitschke weet wel dat helemaal specifieke M-motoren niet langer op het programma staan. De volgende BMW M3 en M4 krijgt dan ook een zes-in-lijn onder de kap. Met turbo’s uiteraard. Toekomstige M-producten krijgen krachtcentrales die gebaseerd zijn op motoren die in het normale leveringsprogramma te koop zijn. Maar ze zullen steeds “afgestemd zijn op de specifieke noden van de M-klant”.

BMW M3 M Performance edition

Van de laatste M3 Coupé zijn wel een aantal speciale modellen gemaakt, waarvan de BMW M3 GTS wel de meest extreme is. Deze werd in Nederland voor €200.000 aangeboden. Dan heb je er wel één van maar 66 gebouwde exemplaren. Ook was er de M3 M Performance Edition, maar die is in Nederland nooit geleverd. De laatste speciale uitvoering was de BMW M3 DTM Champions Edition ter ere van de DTM titel van Bruno Spengler.

Bron: Autovisie.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14350

2 10181

1 COMMENTAAR

  1. Hoeveel uitvoeringen hadden een sterker blok? Volgens mij naast de GTS ook een Amerikaanse special edition met een paar pk extra.. Beste M3 tot nu toe!

Laat een reactie achter