McLaren F1 GTR Longtail wordt geveild

McLaren F1 GTR Longtail wordt geveild

0 2033

Als je met de oudejaarsloterij nu eens een keer geluk hebt, hebben zij hier een tip: Ga naar Scottsdale om op de veiling mee te bieden op een unieke McLaren F1 GTR Longtail. 

Deze uitvoering van de McLaren F1 is vooral bijzonder omdat er slechts 10 exemplaren van dit specifieke type gebouwd zijn. Vandaar ook de niet misselijke verwachte opbrengst tussen de 3,6 en 5,1 miljoen euro. Het exemplaar met FINA livery wordt volgende maand door Gooding & Company geveild in Scottsdale. Deze auto (021R) werd in 1997 gebruikt door het BMW Works Motorsport Team en bestuurd door J.J. Lehto en Steve Soper. Ze wonnen races in Helsinki en Hockenheim en was daarmee de eerste McLaren F1 GTR Longtail die een overwinning behaalde.

McLaren-F1-GTR-Longtail-01

Om in 1997 deel te kunnen nemen aan het FIA GT kampioenschap moest McLaren de F1 GTR, zoals die in 1995 en 1996 is gebruikt, ingrijpend verbouwen. Dat werd onder andere gedaan door de auto zowel aan de voorkant als de achterkant een stuk langer te maken, vandaar de bijnaam Longtail. Het gewicht werd verder omlaag gebracht tot slechts 910 kilo en de inhoud van de BMW V12 werd verkleint van 6.1-liter tot 6.0-liter, maar de motor leverde nog wel 608 pk. Dat was wel iets minder dan de straatversie omdat er gebruik werd gemaakt van een restrictor. Om te mogen racen met de F1 GTR Longtail moest McLaren ook een aantal exemplaren voor de openbare weg bouwen. Dat werd de McLaren F1 GT, waarvan er drie zijn gebouwd.

Deze auto is volledig gerestaureerd door McLaren en onderhouden door Lanzante Ltd. De veiling neemt plaats op 147 en 18 januari 2014.

Bron: http://www.goodingco.com

Video: CVDZijden

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter