Meer details nieuwe BMW 3 Serie

Meer details nieuwe BMW 3 Serie

2 5479

BMW presenteert de nieuwe BMW  3 Serie. Een bundeling van elegant dynamische uitstraling, sportief  karakter en state-of-the-art technologie voor optimaal rijplezier.

De  BMW 320i automaat is de eerste premium benzine zakensedan die in  aanmerking komt voor 20 procent bijtelling, daarnaast blijft ook de  BMW 320d EfficientDynamics Edition (nu ook als automaat leverbaar) in  de 20 procent bijtelling.  Alle modellen zijn voorzien van  TwinPower Turbomotoren voor optimale efficiency en sportieve  prestaties bij elk toerental.

De nieuwe BMW 3 Serie wordt medio februari geïntroduceerd met  twee dieselmotoren: BMW 320d, 320d EfficientDynamics Edition en twee  benzinemotoren: 328i en zescilinder 335i. Kort daarna volgen de BMW  316d en 318d en de BMW 320i. Elk van deze modellen is standaard  uitgerust met geavanceerde BMW EfficientDynamics oplossingen. Van  Brake Energy Regeneration en Auto Start Stop, uitgekiende  gewichtsbesparingen tot aerodynamische vervolmaking. Eén van de  innovaties is de ECO PRO modus; misschien wel een van de meest  bijzondere innovaties binnen BMW EfficientDynamics. Met een druk op de  Driving Experience Control naast de versnellingspook wordt de slimme  techniek geactiveerd. Het systeem zorgt voor aangepaste response van  gaspedaal en transmissie, geoptimaliseerde schakelmomenten en een  aangepaste functioneren van verwarming en airconditioning. De  bestuurder kan daaraan bijdragen door de ECO PRO tips op te volgen en  de verbruikshistorie te bekijken. De beloning komt in de vorm van  extra kilometers waarmee de actieradius wordt vergroot. Afhankelijk  van de eigen rijstijl zijn in de ECO PRO modus brandstofbesparingen  tot wel 20 procent mogelijk.

De nieuwe BMW 3 Serie is ruimer en sterker dan zijn voorganger, de  nieuwkomer is tot 40 kilogram lichter. De clou: er is meer magnesium  en aluminium gebruikt. Dat is gunstig om liters en kilo’s te besparen  én voor de rijdynamiek. Daarnaast is de lengte toegenomen met ruim 9  cm wat vooral ten goede komt aan de zitruimte achterin en 20 liter  meer kofferruimte. De nieuwe BMW 3 Serie is een echte efficiency  kampioen. De BMW 320d EfficientDynamics Edition met een vermogen van  120 kW (163 pk) en een koppel van 380 Nm is het schoolvoorbeeld hiervan.  Dankzij diverse exact op elkaar afgestemde technologieën, een  ander motorkarakter en geoptimaliseerde schakelpunten, verbruikt de  BMW 3 Serie Sedan gemiddeld slechts 4,1 l per 100 km en is de CO2  emissie beperkt tot 109g/km. Bovendien kan dit model voor het eerst nu  ook met automaat geleverd worden. Dit is voor alle modellen een  achttraps transmissie met Auto Start/Stop.

afmetingen 3 Serie

De BMW 320i werkt met behulp van een TwinScroll turbocompressor met  Valvetronic, dubbele VANOS en High Precision Injection. Het prettige  gevolg: veel pit en een zeer gunstige efficiency. 135 kW (184 pk) en  270 Nm zijn voldoende om deze BMW in 7,3 seconden vanuit stilstand  naar 100 km/h te brengen. De topsnelheid bedraagt 235 km/h en het  gemiddeld verbruik 6,2 l per 100 km. Op basis van de huidige gegevens  kunnen zowel de BMW 320i met automaat en de BMW 320d EfficientDynamics  Edition (zowel handgeschakeld als met automaat) rekenen op de  gunstigere 20% bijtelling.

Met een drietal persoonlijke design Lines is de ambiance in het  interieur op de uitstraling van het exterieur af te stemmen. De drie individualisering lines heten Modern, Sport en Luxury.

BMW Luxury Line

BMW Luxury Line geeft de auto een luxueus en tijdloos accent met oog  voor detail met 17 inch lichtmetalen wielen en diverse chroomaccenten.  De interieurlijsten in edelhoutuitvoering zijn naar wens uitgevoerd  met inleg – uniek in deze klasse.

BMW Sport Line

BMW Sport Line benadrukt het  sportieve karakter van de BMW 3 Serie. Elementen in hoogglans zwart en  17 inch lichtmetalen dubbelspaakwielen bepalen het exterieurbeeld. In  het interieur maken de rode stiksels op het met leder beklede  sportstuurwiel indruk. De snelheidsmeter en toerenteller hebben een  rode chrono-calibrering.

BMW Modern Line

BMW Modern Line biedt een moderne,  evenwichtige uitstraling. Aan de buitenkant vallen de 17 inch  lichtmetalen V-spaakwielen en elementen in zijdeglans aluminium op.  Het interieur is uitgevoerd met componenten in de kleur Oyster beige,  naar wens in combinatie met interieurlijsten Fineline Pur met een open  houtstructuur.

Het onderstel van de nieuwe BMW 3 Serie is sportief ingestelde mix  van comfort en dynamiek. En voor wie dat niet genoeg is, is er voor  het eerst in de BMW 3 Serie ook een adaptief onderstel leverbaar. Dat  is zo’n 10 mm lager en past zich aan de rijstijl en de  wegomstandigheden aan. Met de standaard Driving Experience Control in  de stand Sport of Sport+ levert de auto sowieso altijd de gevraagde prestaties.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204
video

2 4448

2 COMMENTAAR

  1. Knap werk van BMW, de ‘oude’ 3 wordt zeker eer aan gedaan met dit design en de familie trekjes met zijn grote broer en kleinere broer zijn duidelijk zichtbaar zonder Audieus te worden 😉

Laat een reactie achter