MINI John Cooper Works Coupé Endurance

MINI John Cooper Works Coupé Endurance

0 1451

De 39e ADAC 24uurs race staat voor de deur en MINI kondigt aan dat het mee gaat doen aan deze klassieke lange-afstandsrace door de Grüne Hélle. MINI doet mee met een fabrieksteam bestaande uit twee “MINI John Cooper Works Coupé Endurance” auto’s. Met deze  getunede R59 wil het merk de prestaties van de nieuwe MINI Cooper coupé’s laten zien nog voordat de dit nieuwe model in de showroom staat.

Prestaties

Het vermogen van de 1,6-liter turbomotor bedraagt 250 pk bij een koppel van 330 Newton meter.  Vooral de grote intercooler in de voorbumper valt op. Om de prestaties rechtstreeks over te brengen op het 25 km lange circuit van de Nordschleife, inclusief  het GP-circuit, is voor de eerste keer een sequentiële zesversnellingsbak gemonteerd. Een lange afstand race vergt natuurlijk heel veel brandstof. Voor dat doel is een 100 liter tank gemonteerd waarmee de Mini in staat is ten minste 12 ronden af te leggen.

Ontwerp

De MINI John Cooper Works Coupe Endurance oogt indrukwekkend. De grote spoiler kan in meerdere posities worden afgesteld en wordt aangevuld met een diffusor die duidelijk afwijkt van de versie die we allemaal kennen uit MINI Challenge. Samen met de grote front splitter moeten deze twee aërodynamische hulpmiddelen ervoor zorgen dat dit de MINI bij topsnelheid op de Döttinger Höhe en in de secties met hoge bochtsnelheden (Flugplatz, Schwedenkreuz, enz.) stabiel en beheersbaar blijft.

Foto’s

 

MINI John Cooper Works Coupe Endurance


VERGELIJKBARE ARTIKELS