MINI scoort maximaal in 11e etappe Dakar 2012

MINI scoort maximaal in 11e etappe Dakar 2012

0 1457

De etappe van de Dakar 2012 vandaag gaat van Arica naar Arequipa. Hiermee gaan ze voor het eerst de grens over naar Peru. De rit bestaat uit een special van 538 kilometer en verbindingsetappe van 171 kilometer.

De motor- en quadrijders krijgen vandaag wat extra kilometers voor hun kiezen. Zij krijgen ook een apart bivak in Zuid-Peru. Ook de trucks rijden een iets andere route.

Omdat hij gisteren de etappe op zijn naam had gezet mocht Nani Roma vandaag zijn MINI ALL4 Racing als eerste de sporen geven. Tot het eerste meetpunt deed hij er precies 29 minuten en 6 seconden over. Maar Robby Gordon was sneller met de Hummer. Robby is ontketend na zijn diskwalificatie gisteren. De MINI rijders  Ricardo Leal Dos Santos en Leonid Novitskiy lagen op dat moment nog vierde en vijfde voor Toyota rijder Giniel de Villiers.

Stephane Peterhansel en Nani Roma hadden met hun Mini’s als eerste het begin van de neutralisatie bereikt. Maar ook als snelste? Ja dus. Stephane Peterhansel is de nieuwe leider in het dagklassement bij de auto’s. Tussen WP3 en WP4 verloor Robby Gordon 8 minuten en 44 seconden op de Fransman. Daardoor zakte hij terug van de eerste naar de vierde tussentijd. Ricardo Leal Dos Santos kwam als derde binnen.

Terwijl de deelnemers van de auto’s via de neutralisatie naar het tweede deel van de special reden, is Robby Gordon na 199 kilometer gestopt. Er was een probleem met de homokinetische koppeling die onder andere zorgt voor de aandrijving van de Hummer. Hij moet wel op tijd bij de start van het tweede deel komen. Na bijna twee uur stilstaan is hij weer onderweg, maar hij moet nog 140 kilometer tot aan de start. Als hij maar op tijd komt…

Terwijl Nani Roma en Stéphane Peterhansel alweer begonnen zijn aan het tweede deel van etappe 11 is Gordon nog 100 kilometer verwijderd van het startpunt. Bij CP3 was Peterhansel de snelste man in de MINI. Nani Roma zat 1 minuut 52 achter hem. Het 1, 2, 3tje voor MINI werd compleet gemaakt door Ricardo Leal Dos Santos.

Het einde van de etappe eindigde met hetzelfde trio in deze volgorde. Een geweldige prestatie weer. Een vol podium met MINI rijders. Ook Novitskiy en Holowczyc eindigden respectievelijk 5 en 6. Garafulic met de BMW X3 CC pakte een prachtige 8e positie en Scott volgde met een 11e finishplek. Robby Gordon is uiteindelijk wel aangekomen , maar met een achterstand op Stéphane van 1 uur en ruim 50 minuten op de 25e plek. Het lijkt ons nu niet waarschijnlijk dat hij nog een kans maakt op de overwinning. Maar dit is wel Dakar 2012. Er is nog een lange grillige weg te gaan en als de Hummer pech kan krijgen kan dat de MINI’s ook overkomen. Op dit moment kunnen we in ieder geval al trots zijn op de mensen van het MONSTER Energy X-Raid Team en de MINI ALL4 Racing.

Voor al het andere MINI nieuws: www.miniblog.nl

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter