Net niet voor team RLL op Road America

Net niet voor team RLL op Road America

0 1123

Een dubbele podiumplaats was het hoogst haalbare voor Team RLL met de beide M3’s. Alleen niet het hoogste plekje.

In een spannende race pakten beide M3 GT’s de leiding. Uiteindelijk finishden de nr.55 van Bill Auberlen en Dirk Werner als tweede en werd de nr.56 met Joey Hand en Dirk Muller derde. Hiermee staan ze nog steeds bovenaan in het kampioenschap.

De vier uur durende race werd een paar keer opgehouden door een aantal gele vlag situatie’s. Dit hielp de jongens een beetje maar zorgde er ook voor dat ze een plekje verloren. Hand kon de leiding vasthouden tot hij in ronde 23 werd tegengehouden door een langzamere deelnemer en terugviel naar de derde plek. Tijdens een gele vlag in ronde zeven ging Auberlen de pits al in en veranderde zijn brandstofstrategie. Hand ging de pits in in ronde 28 en pakte hiermee weer een plaat terug. Auberlen gaf het stuur over aan Werner  in de 36e ronde tijdens een gele vlag. Hiermee kwam de auto echter achter in het veld terecht.

Halverwege de wedstrijd ligt Hand nog steeds op de tweede plek. Tijdens de drukbezochtte pitstop in de 58e ronde,  waarbij Muller de leiding overnam dankzij de snelle pitcrew.

Na nog een aantal gele vlaggen kwam tijdens de laatste pit-series Werner op positie 1 te liggen door niet naar binnen te gaan. Muller kwam na de pitstop op plek vijf terug in het veld. Met nog maar 30 minuten te rijden werd Werner ingehaald waardoor hij uiteindelijk als tweede over de finisch kwam. De nummer 56 M3 GT van Muller kon nog twwe auto’s inhalen en werd uiteindelijk nog derde.

Ronde zeven van de ALMS wordt op 3 september gehouden op het Baltimore Grand Prix circuit.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 6672

2 7718

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter