Nieuw BMW DTM team

Nieuw BMW DTM team

0 1803

Dat BMW volgend jaar in de DTM het aantal teams uitbreidt van drie naar vier, was al een tijdlang een publiek geheim. De identiteit van het vierde team was echter nog steeds het onderwerp van veel speculaties.

Het ROAL-team van Roberto Ravaglia werd genoemd, evenals het Vita4One-team van Michael Bartels. Maar uiteindelijk besloot BMW voor een andere opzet: het vierde BMW-team is een geheel nieuw opgezette operatie onder de naam MTEK. De plaats van vestiging is Garching bij München, bekend van de kartbaan aldaar en op een steenworp afstand van BMW Motorsport. Dat zal worden geleid door de Nederlander Ernest Knoors en biedt zodoende wellicht perspectieven voor vaderlands racetalent.

In 2013 zal het BMW TDe 41-jarige Knoors, wonend in Den Haag en geboren in het Limburgse Grevenbicht, was de afgelopen 16 jaar actief in de Formule 1, momenteel werkzaam als ‘Head of customer powertrain support’ bij de Scuderia Ferrari. Eerder werkte hij bij Cosworth en BMW. De DTM wordt voor Knoors een geheel nieuwe uitdaging. “Ik kijk er erg naar uit. Ik weet op welk hoog niveau er in de DTM wordt gewerkt en dat spreekt me erg aan”, aldus Knoors. Team MTEK gaat de gelederen versterken met twee M3’s, waardoor het Beierse merk volgend jaar met totaal acht auto’s aan de start zal verschijnen. Dat zijn er net zoveel als concurrenten Mercedes en Audi inzetten.

Hoewel de DTM voor Knoors een tot nu toe onbekend terrein is, heeft hij er alle vertrouwen in dat zijn project succesvol wordt. “Dit seizoen is al bewezen dat de BMW M3 DTM competitief is, en wij willen ertoe bijdragen dat de BMW-fans ook in 2013 regelmatig iets te vieren hebben.” Over de rijders is nog geen beslissing genomen. Onlangs kondigde BMW aan, twee jonge talenten binnenkort tijdens tests een kans te willen geven. Daarbij gaat het om de Belg Maxime Martin, telg uit de bekende racefamilie, die het momenteel erg goed doet in de Duitse ADAC GT Masters, en de Zwitserse GP2-rijder Fabio Leimer. Ook Marco Wittmann, die al de status van testrijder bij BMW heeft, mag opnieuw aan de bak.

Bron: telegraaf en nu

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14364

2 10200

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter