Nieuw: de BMW iDrive Touch Controller

Nieuw: de BMW iDrive Touch Controller

Vanaf deze maand komt in de nieuwe BMW 7 Serie de BMW iDrive Touch Controller geïntroduceerd. Dat wil zeggen: voorlopig alleen in China.

Met deze BMW iDrive Touch Controller is het mogelijk om op de navigatiekaart eenvoudig in- en uit te zoomen zoals je dal gewend bent van de smartphone. Maar dat is niet het belangrijkste. Met het gevoelige oppervlak van de nieuwe controller kun je met je vinger letters en cijfers schrijven. Dit maakt een intuitief gebruik mogelijk zonder afgeleid te worden. Je hoeft niet eens netjes te schrijven. De volgore van de strepen die je maakt wordt herkend. Hierdoor worden de juiste tekens gebruikt.

De reden waarom het als eerst in China wordt geïntroduceerd is eigenlijk wel logisch. Met meer dan 10.000 schrifttekens is de Chinese markt ideaal om invoeren van tekens op deze manier te testen. In 2013 is de rest van de wereld aan de beurt. En ook al hebben wij niet zoveel tekens, de BMW iDrive Touch Controller maakt de bediening van de vele funkties die een BMW tegenwoordig heeft een stuk eenvoudiger. Ook zal het gebruik van de muisfunktie bij het surfen over het internet via BMW ConnectedDrive ook makkelijker en comfortabeler worden.

 

 

Bron: BMW

 

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184

1 COMMENTAAR

  1. Goed dat er nieuwe functies aan gekoppeld kunnen worden maar ik vind het touch ppervlak veel te klein.

Laat een reactie achter