Nieuw merk van BMW en Brilliance?

Nieuw merk van BMW en Brilliance?

0 1433

BMW zou bezig zijn om samen met het Chinese Brilliance car Company. Volgens het eveneens Chinese Car TImes gaat dit merk Zhi Nuo heten. 

China Car TImes zegt dat Zhi Nuo “de belofte” in het Chinees zou betekenen. Zij verwachten dat de auto’s van Zhi Nuo gebaseerd worden op bestaande BMW platvorms. Vooral de E90 3 Serie zou hiervoor uitermate geschikt zijn. De Chinese media trekken hun conclusies uit het feit dat er een nieuw merk zou zijn geregistreerd bij de officiële instanties. Samen met de geruchten dat er een nieuw model zou worden gebouwd met componenten van de BMW 3 Serie en de BMW X1, zorgen voor deze speculaties.

Changhai autoshow

Zowel BMW als Brilliance hebben nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht. Iedereen houdt op dit moment de Shanghai autoshow goed in de gaten voor enige details. BMW bouwt al een geruime tijd met Brilliance auto’s in China. Dit om hoge invoerechten in China te omzeilen.

Het blijkt trouwens dat BMW het al met de Chinese dealers over de plannen van een nieuw sub-merk heeft gehad. Ze willen natuurlijk graag feedback van de achterban om te kijken of het marketingtechnisch interessant is om zo’n model uit te brengen. De Zhi Nuo modellen zouden via een universeel dealer netwerk verkocht moeten worden.

Bron: bimmerpost.com

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter