Nieuw safety feature te zien bij BMW X5 prototype

Nieuw safety feature te zien bij BMW X5 prototype

1 1216

Crashtests zijn voor de echte autoliefhebbers een pijnlijk moment, maar voor de fabrikanten de enige manier om te zien of hun nieuwe ontwerp veilig genoeg is voor de inzittenden of het verkeer om hun heen.

Ook de nieuwe BMW X5 moet deze crashtests ondergaan. Nu komt het niet veel voor dat deze gecrashte auto’s voor het publiek zichtbaar zijn. Toch heeft een oplettende fotograaf de nieuwe X5 (F15) met voorschade kunnen fotograferen. Op deze foto’s zijn een aantal interessante dingen te zien.

Duidelijk zijn de nieuwe vormen van de koplampen te zien. Deze zullen straks uiteraard zijn voorzien van LED techniek. Ze lopen ook door tot aan de grillen. Ook de vormen van de motorkap zijn bij deze auto niet gecamoufleerd. De voorbumper met grillen is weg. Goed te zien is echter wel dat de grillen behoorlijk breed worden. De vormen zitten namelijk in de motorkap. Wel is de aluminium bumperbalk mooi te zien.

Maar nu komt het. Om aan alle veiligheidseisen voor voetgangers te kunnen voldoen is er een voetgangersairbag aanwezig op de nieuwe BMW X5. Op de foto is goed te zien dat deze onder de motorkap is gemonteerd net onderaan de voorruit. Deze airbag wordt bij een aanrijding met een voetganger razendsnel opgeblazen voor de voorruit. Bij hogere snelheden zal een voetganger vaak over de motorkap tegen de voorruit terechtkomen. ook worden de A-stijlen beschermt door deze airbag. Er blijft echter wel een kleine opening over voor de bestuurder om doorheen te kunen kijken. Ondertussen is de motorkap een stuk omhoog gekomen om ruimte te creëeren tussen de harde motor en de relatief zachte kap. Dit systeem kennen we al van een aantal huidige BMW’s.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 4590

2 3572

1 COMMENTAAR

  1. In de Verenigde Staten zie je veel knie airbags op de auto’s. Volgens mij gaat BMW hier ook mee komen in Europa.

Laat een reactie achter