Nieuwe BMW 3 Serie Li

Nieuwe BMW 3 Serie Li

1 1628

Deze BMW 3 Serie van de nieuwe generatie is van de week betrapt rondom München. Niets bijzonders zou je denken, die hebben we al vaker gezien. Alleen is dit de versie met lange wielbasis. De Li.

Net als de 5 Serie wordt er speciaal voor de Chinese markt een verlengde uitvoering van de nieuwe 3er ontwikkeld. De Chinezen laten zich graag rijden door een chauffeur omdat dat de status verhoogd. En aangezien China één van de snelst groeiende markten ter wereld is, heeft BMW er de ontwikkelingskosten wel voor over. Audi heeft al een A4L in dit land op de markt dus de 3 Serie kon niet achterblijven.

De auto wordt ontwikkeld op een verlengd platvorm dat ook gebruikt gaat worden voor de komende 3 Serie Gran Turismo. Door deze verlenging, die volledig voor de achterpassagiers gebruikt wordt, lijkt de nieuwe 3 nog meer op een kleine 5 Serie.
De BMW 3 Serie Li zal debuteren op de Beijing Autoshow in april 2012 en zal niet naar Europa of de Verenigde Staten komen.

UPDATE 27-07-2011:

We hebben ook een foto van het interieur van de F30 Li. Bij het opnieuw signaleren van de auto in München was de fotograaf snel genoeg om een interieur foto te maken. Opvallend is de beige kleur van o.a. het stuur. Smaken verschillen dus blijkbaar echt.

Een aantal dingen viel direct op: het grote vrijstaande 8,8″ high resolutioncontrol display, auto start-stop systeem, semi-black panel instrumentencombi, Lane Change Warning systeem (driehoekjes bij de spiegels) en de nieuwe type sleutel (ook al gezien bij de nieuwe 1 Serie).

(met dank aan:Germancarforum en F30post.com))

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138
video

2 4400

1 COMMENTAAR

  1. Erg gaaf, misschien moet ik er maar een gaan importeren tzt aangezien ze deze niet in Europa op de markt gaan brengen!

Laat een reactie achter