Nieuwe lichttechniek in de 6 Serie beschikbaar

Nieuwe lichttechniek in de 6 Serie beschikbaar

4 2009

Als eerste model van de BMW Group is de 6 Serie Coupé en Cabrio vanaf de herfst 2011 leverbaar met Adaptieve LED koplampen. De meerprijs zal rond de € 2200,- liggen. Waarschijnlijk duurt het niet lang voordat deze techniek ook in de andere modellen beschikbaar zal zijn.

De LED’s zijn horizontaal in het midden van de dagrijlichtringen geplaatst en zijn tegelijkertijd dimlicht en grootlicht. De lichtringen zijn aan de onderkant afgeplat en de “wenkbrouwen” zijn ook iets gewijzigd.

Volgens BMW geven de koplampen een helder wit licht dat een intensere en gelijkmatigere verlichting geeft op de weg voor je. Het licht komt veel dichter bij de kleur van daglicht dan Xenon lampen. Het contrast van objecten wordt veel duidelijker weergegeven.

Er zijn ook twee filmpjes van op internet gezet:

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204

4 COMMENTAAR

  1. Erg interessant, ben benieuwd wanneer dit leverbaar wordt op andere modellen.. Vind de originele ronde ringen wel mooier moet ik zeggen. BMW zou er voor moeten zorgen dat de full HD LEDS leverbaar worden in de normale ronde opstelling 🙂

  2. Ik weet niet wie de term “angel eyes” heeft bedacht, maar BMW zelf in ieder geval niet. Officieel heten ze gewoon lichtringen.

  3. Ik zou ze gewoon dubbele ronde koplampen noemen 😉 Maar vind het afgevlakte design wel heel mooi stiekem…

Laat een reactie achter