Nieuwe locatie voor BMW Classic

Nieuwe locatie voor BMW Classic

0 1854

BMW AG heeft het terrein en de gebouwen van Knorr-Bremse AG in de wijk Milbertshofen van München gekocht. Hiermee keert een originele BMW productielocatie terug als eigendom van de onderneming.

De verhuizing naar een nieuwe locatie voor BMW Group Classic markeert een terugkeer naar de historische wortels van het bedrijf. BMW AG heeft een stuk grond van meer dan 13.000 vierkante meter in de wijk Milbertshofen van München overgenomen. Voorheen was dit onderdeel van een Knorr-Bremse AG faciliteit. Het zal echter niet lang meer duren voordat de plaats een thuishaven wordt voor de fans van de historische auto’s en motoren van BMW, MINI en Rolls-Royce. De nabijheid van de BMW-fabriek in München, het BMW “viercilinder” gebouw, BMW Welt en het BMW Museum maakt dit een ideale nieuw thuis voor BMW Group Classic. Interessant is dat bij de gebouwen op het perceel een deel van de oorspronkelijke BMW-fabriek staat wat gebouwd is in 1918. Het bedrijf zal dan ook weer eigenaar worden van een deel van de oude vliegtuigmotor productiehallen. En ook het entreegebouw van die vroege dagen hoort daarbij. Dit laatste is klaar om weer in gebruik te worden genomen als de toegangspoort tot de geschiedenis van het bedrijf.

P90144179

De koopovereenkomst tussen BMW AG en Knorr-Bremse AG, ’s werelds grootste fabrikant van remsystemen voor spoor-en commerciële voertuigen, werd ondertekend in februari. Hiermee werd de weg vrijmaakt voor de ontwikkeling van de locatie en zijn historische gebouwen. De eerste plannen voor de herontwikkeling van het perceel en de gebouwen worden momenteel onderzocht.

Alles op één locatie

BMW wil graag de diverse activiteiten van BMW Classic op één locatie onderbrengen. Het bestaande gebouw werd te klein om alles onder te brengen. Hierdoor waren er al meerdere plekken waar BMW Classic opereerde. De nieuwe locatie biedt ruimte voor de BMW Group Classic workshop, een klanten centrum (inclusief verkoop van onderdelen voor vintage en klassieke modellen), het BMW historisch bedrijfsarchief, administratie en faciliteiten voor evenementen. Daarnaast zal de nieuwe locatie het de ​​BMW Group Classic ook mogelijk maken om items uit de collectie van historische voertuigen tentoon te stellen.

AmRiesenfeldKnorrBremseEingang

De nieuwe thuisbasis van BMW Group Classic was ooit de bakermat van de industriële grootschalige productie van BMW motoren: het was op Moosacher Straße dat het bedrijf voor het eerst begon in 1918 met de productie van vliegtuigmotoren in grote aantallen. Echter eind 1920 werd Knorr-Bremse eigendom van het gehele terrein en de gebouwen erop. Al snel hierna, bouwde BMW AG nieuwe fabrieken op de Lerchenauer Straße, niet ver van de oorspronkelijke fabriek, waar het de productie zou uitbreiden om motoren voor auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en boten te produceren.

En nu, meer dan 90 jaar later, keert het bedrijf terug naar zijn historische wortels.

Bron: BMW Group Classic

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter