Optie op nieuwe BMW M6: M carbon-keramisch remsysteem

Optie op nieuwe BMW M6: M carbon-keramisch remsysteem

1 3508

De remmen van de nieuwe BMW M6 zijn ruimschoots op hun taak berekend. Het systeem is zo uit de BMW M5 overgenomen. Maar er zijn altijd mensen die meer willen.

Ten opzichte van de E63 M6 is het systeem zelfs al lichter geworden. De remschijven voor hebben de diameter van een flinke pizza. 400 mm. Terwijl achter daar niet veel aan onder doet met  396 mm. Deze remmen zijn te herkennen aan de blauwe remklauwen.

Nu zijn er voor het eerst op een BMW carbon-keramische remschijven als optie leverbaar. Duidelijk te herkennen aan de goudkleurige remklauwen met zilveren M logo. De schijven voor zijn nog eens 10 mm gegroeid in diameter. Hierdoor zijn deze remmen ook alleen maar mogelijk met de 20″ velgen.

Volgens BMW bestaan de schijven uit een nieuwe soort verbinding tussen carbonvezels en keramiek. Door de veel grotere hittebestendigheid zijn deze remmen beter bestand tegen hogere belastingen (bijvoorbeeld op het circuit). Ook zijn deze remmen veel slijtvaster, waardoor vervangen bijna niet meer nodig is. Maar ook het gewicht is een belangrijk punt. Hoe lager het onafgeveerde gewicht van een auto hoe beter de wegligging is. Het BMW M carbon-keramisch remsysteem van de BMW M6 is 19,4 kilogram lichter dan de standaard remmen.

Waar men wel even op moet letten dat de M carbon-keramische remmen niet voor een kortere remweg zorgen. Deze remweg wordt grotendeels door de banden bepaald. Dus het grootste voordeel van carbon-keramische remmen is de bestendigheid tegen hitte en fading waar normale remmen overbelast zullen raken.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14371

2 10204

1 COMMENTAAR

  1. Heel interessant. Dus vooral leuk als je gaat boenderen op een circuit. Vind het trouwens erg kitscherig staan die goud kleur. Kun je ze ook gewoon zwart of grijs spuiten?

Laat een reactie achter