Overwinning BMW Z4 GT3 in de Blancpain Endurance Series

Overwinning BMW Z4 GT3 in de Blancpain Endurance Series

1 2035

Bas Leinders, Yelmer Buurman en Maxime Martin hebben met hun BMW z4 GT3 in Castellet de overwinning in de derde manche van de Blancpain Endurance Series in de wacht gesleept.

De Nederlander Yelmer Buurman, die vanaf de polepositie mocht vertrekken, dankzij een sterke prestatie van de Belg Maxime Martin in de kwalificaties, vocht een duel uit met de Duitser Maximilian Buhk (Mercedes), maar die zag zijn winstkansen in rook opgaan door een slechte pitstop.

yelmer_buurman_paul_ricard_2013

Bas Leinders nam het tweede uur voor zijn rekening en hield stand op de derde plaats. Vervolgens nam Maxime Martin het stuur over, met op dat moment een achterstand van ongeveer 10 seconden op de leiders Alexander Sims (McLaren) en Daniele Zampieri (Ferrari). Martin slaagde er relatief snel in om de achterstand te verminderen en elf minuten voor het einde van de race nam hij de koppositie over. Hij kon die plaats ook vasthouden en de Marc VDS-ploeg behaalde een maand voor de 24 uur van Spa een mooie overwinning. Fred Vervisch en David Dermont (McLaren du Boutsen Ginion Racing) behaalden de overwinning in de Pro-Am categorie.

Bron: autosport.be

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14362

2 10199

1 COMMENTAAR

  1. Erg leuk voor dit team dat er zeer hard aan gewerkt heeft om zo’n overwinning te behalen!

Laat een reactie achter