Patenttekeningen BMW i3 op straat

Patenttekeningen BMW i3 op straat

1 1815

Eergisteren hadden we de laatste spyshots van de nieuwe BMW i3. Nu zijn er patenttekeningen gelekt waarop de auto compleet op is te zien.

Zoals op de tekeningen te zien is lijkt hij inderdaad erg veel op de gefotografeerde auto’s. Wij denken in ieder geval dat dit het uiteindelijke ontwerp van de i3 is. Goed te zien zijn de van MINI geleende Clubman-deuren voor de achterpassagiers. Door de stijve met kunststof versterkte carbon carrosserie is er geen storende B-stijl nodig. Hierdoor hebben de mensen die achterin willen plaatsnemen genoeg aan de kleine suïside-doors. De doorzichtige deuren van de BMW i3 Concept komen niet in productie. Iets teveel inkijk. Hierdoor valt de aparte taillelijn wel meer op.

BMW-i3-patentschetsen-02

De volledig elektrische uitvoering beschikt over een 170 pk/250 Nm sterke elektromotor en accupakket. De batterij laat zich in zes uur volledig opladen. Met behulp van een snellader zijn de accu’s in een half uur voor 80% opgeladen. Tijdens het rijden zet het systeem kinetische energie om in elektriciteit, die dan teruggeleid wordt naar de accu. Dat gebeurt al tijdens het loslaten van het gaspedaal. De elektrische motor fungeert dan als een generator. De concept car was in staat om de sprint 0-100 km/h in minder dan acht tellen af te ronden, waarbij na vier seconden al 60 km/h op de teller staat. De topsnelheid was beperkt tot 150 km/h. De actieradius hangt af van het gekozen rijprogramma, Comfort, Eco Pro en Eco Pro+. Met de optionele range extender ligt de reikwijdte veel hoger.

De BMW i3 zal op de IAA in Frankfurt halverwege september worden voorgesteld, waarna hij vanaf 15 november bij de dealers staat.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

1 7228

1 COMMENTAAR

  1. Mag ik even de taalnazi uithangen….suiside is natuurlijk suiciide…….
    En de glazen deuren zijn niet vervallen wegens teveel inkijk maar omdat deze een hindernis vormen voor een goede raammechaniek, het moet natuurlijk voor een Megacity vehicule wel mogelijk zijn bij inritten van een parkeergarage een toeritkaart te trekken door geopend portierraam..

Laat een reactie achter