Patenttekeningen laten de MINI Paceman zien

Patenttekeningen laten de MINI Paceman zien

Op de Detroit Auto Show in januari van dit jaar stond de MINI Paceman Concept al te pronken. Nu zijn er op de site van Carscoop.Blogspot.com patenttekeningen opgedoken. Hierop is de bijna definitieve versie van de gestroomlijnde  MINI Countryman te zien. Een soort X6 variant van MINI.

Zover we het kunnen bekijken zijn het echte tekeningen van BMW/MINI, ook al is het onduidelijk hoe ze in de openbaarheid zijn gekomen. De concept zag er al erg serierijp uit waardoor de verschillen met het serievoertuig bijna niet te zien zijn.

Der MINI Paceman (R61), of hoe de tweedeurs Countryman ook definitief mag gaan heten, zou vanaf 2012 bij Magna in Graz geproduceerd moeten worden. Hier komt ook z’n grote broer vandaan. BMW wil graag 20.000 Paceman’s op jaarbasis gaan produceren, maar meer kan ook gezien het succes van de Countryman. Voordeel is dat ze beide veel componenten delen, waardoor de ontwikkelingskosten lager uitvallen. Hij combineert vierwielaandrijving met een opvallend lifestyle design. De ultieme MINI kick voor veel potentiële klanten.

De Paceman zal waarschijnlijk met dezelfde motoren als de Countryman worden geleverd. Dus benzine en diesels en de 1.6 turbo uit de JCW.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204

1 13569

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter