Persbericht BMW M4 Concept met video’s

Persbericht BMW M4 Concept met video’s

2 2131

Hieronder het officiële persbericht van BMW over de nieuwe BMW M4 Concept die vandaag op Pebble Beach is onthuld aan het publiek. Als aanvulling een aantal video’s. 

Op basis van de BMW 4 Serie Coupé heeft BMW de Concept M4 Coupé ontworpen. Deze studie is onthuld tijdens het prestigieuze ‘Pebble Beach/Monterey Automobile Weekend’. Een debuut van een begerenswaardige sportcoupéá van de toekomst tussen de ‘golden oldies’ onder de sportauto’s.

P90131224

De BMW Conácept M4 Coupé in een speciaal voor dit model ontwikkelde lakkleur “Aurum Dust”, laat zien dat hij in staat is om het stokje van de legendarische BMW M3 over te nemen. Ook in rijdynamiek en met zijn prestaties zal de opvolger de overtreffende trap zijn. Gewichtsbesparende carrosseriedelen van CFRP (carbon fiber reinforced plastic) en een lage luchtweerstand benadrukken zijn sportieve karakter.
“De BMW Concept M4 Coupé is de perfecte weerspiegeling van de BMW M filosofie”, aldus dr. Friedrich Nitschke, President BMW M Division. “Een buitengewoon begerenswaardig conceptmodel met race-DNA, dat zonder enige restrictie geschikt is voor alledaags gebruik. Vier generaties van de legendarische BMW M3 vormen het fundament voor en de opmaat naar deze BMW Concept M4 Coupé.”

P90131228

BMW M Design

De designtaal van BMW M komt bij de BMW Concept M4 Coupé zeer sterk uit de verf. Design dat zich aan de voorzijde kenmerkt door drie grote luchtinlaten, dubbele ronde koplampen met LED-verlichting en een zwarte BMW M grille met daarin details die ook terugkeren in het BMW M dubbelspaaks design van de lichtmetalen 20-inch wielen. Door de spaken heen zijn de BMW M carbon-keramische remschijven goed zichtbaar. Op de grille prijkt een BMW M4 embleem. Verticale luchtgeleiders links en rechts aan de voorzijde, de Air Curtains en de Air Breathers achter de wielkasten verminderen de luchtweerstand en dragen bij aan de stabiliteit op hoge snelheid. De nieuw vormgegeven BMW M-design kieuwen op de flanken vormen visueel een geheel met de Air Breathers.

Powerdome
De lange motorkap met zijn ‘powerdome’ etaleert de potentie van de motor. Van CFRP (carbon fiber reinforced plastic) gemaakte delen, zoals de luchtgeleider aan de voorzijde, het gewelfde dak en de diffuser aan de achterzijde, onderstrepen de aandacht voor een zo laag mogelijk gewicht. De lage daklijn, de korte overhang voor en achter, de geïntegreerde achterspoiler en de gespierde wielkasten benadrukken de sportiviteit van de BMW Concept M4 Coupé, zelfs in stilstand.

Carbonfiber uitlaatpijpen

Door de schaduwwerking van de achterspoiler lijkt de BMW Concept M4 Coupé extra laag en atletisch. De wielen ver op de hoeken zorgen voor meer spoorbreedte en maken dat beeld compleet. Ook van achteren benadrukt de auto dat hij een laag zwaartepunt heeft en als het ware aan het wegdek kleeft. De diffuser en optische luchtkanalen zorgen samen met de dubbele carbonfiber uitlaatuiteinden en het M logo voor een dynamische aanblik. ‘Bij BMW M moet design vooral ook functioneel zijn’, aldus Adrian van Hooydonk, hoofd BMW Group Design. ‘Elementen van het uiterlijk zijn ingegeven door technische eisen van het BMW M high performance concept. De kracht, de controle en de superieure wegligging stralen van elk model af: alles staat in het teken van een unieke ervaring, zowel op de weg als op het circuit.’

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14349

2 10180

2 COMMENTAAR

  1. Poeh poeh daar krijg je het als toekomstig BMWi3 rijder wel even warm van….het oude petrolhead gevoel bekruipt je toch weer even…het wordt tijd dat ik heel snel achter het stuur van de I3 plaatsneem om deze duivelse auto te vergeten….

Laat een reactie achter