Productpresentatie BMW i3 bij BMW Nederland

Productpresentatie BMW i3 bij BMW Nederland

4 2553

Afgelopen weekend was de BMW i3 Concept even in Nederland. En wel bij de Nederlandse BMW importeur in Rijswijk. Wij van BMWBlog.nl waren erbij. 

Eind dit jaar zal de BMW i3 verkrijgbaar zijn. Ook in Nederland. Vandaar dat BMW Nederland de kans greep om een aantal mensen uit te nodigen om de concept van deze eerste productie BMW met elektrische aandrijving met eigen ogen te bewonderen. Daarnaast was er de mogelijkheid een stukje te rijden met de BMW ActiveE die deze techniek deelt met de i3. De BMW i3 Concept met eDrive is een compromisloos duurzame auto die is ontworpen voor stedelijke gebieden. Puur aangedreven door elektrische energie en gebouwd als antwoord op de behoefte voor duurzame en emissievrije mobiliteit. Tijdens de presentatie was er de mogelijkheid om een aantal vragen te stellen.

foto (2)

Welke doelgroep denkt BMW Nederland nu in ons land te kunnen bedienen met de i3? Volgens een woordvoerder van BMW i wordt Primair het meest verwacht van zakelijke rijders in de Randstad. Eindhoven maakt als technologiestad ook een goede kans op een succes voor de i3. In de rest van het land kunnen bedrijven die ecologisch verantwoord ondernemen wel iets zien in de BMW i3. Hoe groot de afzet in Nederland in 2014 zal zijn is nog koffiedik kijken. Gezien de verkoopaantallen van een aantal concurrenten zal dat ergens tussen de Nissan Leaf en de Opel Ampèra liggen (tussen de 300 en 3.000 exemplaren).

De basisprijs van de BMW i3 zonder Range Extender (REX) zal waarschijnlijk net onder de €40.000,- komen. De exacte prijs zal medio juli bekend worden gemaakt. Voordeel is natuurlijk dat de BMW i3 volledig BPM vrij is en wegenbelastingvrij tot 2015. Elke BMW i3 die nog in 2013 op kenteken wordt gezet zal zelfs nog onder het nul procent bijtellingstarief vallen. Door wijzigingen in het belastingstelsel zal dat daarna het laagste tarief van 7% bijtelling worden. De BMW i3 zal 15 november bij de Nederlandse i-dealer staan. Er zijn dus maar zes weken de tijd om dit jaar nog een i3 op kenteken te krijgen. Dat houdt dus in dat bij belangstelling het verstandig is nu alvast een BMW i3 productieplek te reserveren. De snelle beslisser heeft het grootste voordeel!

Duurt het opladen van de i3 nu erg lang of valt het mee? De laadtijd bij normale netstroom duurt vanuit een volledig ontladen accu 8 uur. Met krachtstroom (snelladen) kan de accu al geladen worden tot maximaal 80% van de capaciteit in een half uur. De mensen kunnen thuis een BMW wallbox kopen, of in hun leasecontract mee laten nemen, om de auto thuis snel te laden. Als de consument die wallbox wil moeten ze dat op tijd aangeven zodat die ruim voor de aflevering van de auto kan worden geïnstalleerd. Op de accu’s wordt op dit moment 5 jaar garantie gegeven. BMW Nederland is nog met München in onderhandeling om dit op te rekken naar 8 jaar. Dit om het consumentenvertrouwen op te krikken.

foto (3)

Voor het onderhoud wil BMW graag dat de i3 alleen bij de BMW dealer onderhouden wordt. De universele garage gaat hier in eerste instantie geen grote rol kunen spelen. Om te kunnen werken aan zo’n innovatieve auto is natuurlijk speciaal opgeleid personeel nodig. Ook wordt van de dealers een behoorlijke investering gevraagd. Die gaat natuurlijk niet elk autobedrijf doen. Welke BMW dealers nu speciale i agent worden wil BMW Nederland nog niet zeggen voordat alle contracten getekend zijn. Er zijn straks vier manieren om de BMW i3 aan te schaffen: Via de officiële BMW i dealer (uitzonderingen daargelaten), Online, telefonisch of via persoonlijke benadering.

De BMW i3 is een voorbode van een nieuw tijdperk voor BMW. Het succes van deze auto zal bepalend worden of BMW gaat beslissen over meer i modellen. Naar verwachting zal dat een BMW i5 kunnen zijn.  Net iets groter en meer gericht op snelweg gebruik.

Wij zijn enthousiast geworden en bedanken BMW Nederland voor de uitnodiging. De elektrische BMW rijdt als een BMW hoort te rijden en de BMW i3 kan die rijeigenschappen door een lager gewicht alleen maar verbeteren.

Bron: BMW i

Met dank aan onze sponsor Benerink

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

  1. Prachtig initiatief van BMW en veel lef van het merk dat zij nu al een E
    Auto introduceren. Ziet er prachtig uit en zal ook zeker fijn rijden

  2. @ Terpstra
    Wij krijgen een i3 op de zaak.. Ben heel benieuwd hoe hij rijdt! Als het goed is krijgen we hem dit jaar al. Als je wil kan je edrive testen bij BMW in rijswijk

  3. in het vorige type 1-serie 2 deurs hebben ze namelijk een i3 aandrijving als testauto uitgevoerd

Laat een reactie achter