Productie nieuwe BMW 3 Serie gestart

Productie nieuwe BMW 3 Serie gestart

0 1816

Gisteren is in München het  startsignaal gegeven voor de productie van de nieuwe BMW 3 Serie.  Voorafgaand aan deze fabricagestart heeft BMW een half miljard euro  geïnvesteerd in de faciliteit.

Deze kapitaalinjectie in  ‘BMW Werk München’ zorgt niet alleen voor behoud van  9.000 arbeidsplaatsen, maar maakt tevens een vrijwel afvalloze  autoproductie mogelijk; per auto blijft slechts 8 gram restafval over.

De productiestart betekent het begin van een nieuw hoofdstuk in de  geschiedenis van de succesvolle BMW 3 Serie, waarvan er meer dan 12  miljoen exemplaren verkocht zijn. Hiermee is de BMW 3 Serie ’s  wereld meest verkochte premium auto. Sinds 1975 rolt in München  BMW’s belangrijkste volumemodel van de band. De investering die  gepaard gaat met de productiestart is gedaan om energieverbruik,  waterverbruik, afval, emissie, geluid en trillingen tot een minimum te  beperken. Extra belangrijk voor ‘BMW Werk München’  i.v.m. de ligging in de stad. In het verlengde hiervan wordt maar  liefst 60 procent van de auto’s per trein afgevoerd en worden  dagelijks 22 bussen ingezet om personeel van buiten de stad naar de  fabriek te brengen. Dit alles om de verkeersdruk in de stad te  beperken. BMW committeert zich op deze wijze overtuigend aan  München als thuisbasis.

Dankzij de investering in nieuwe fabricageapparatuur en  productieprocessen is BMW in staat om de nieuwe 3 Serie voortaan nog  efficiënter te produceren. Dit heeft als resultaat dat er  auto’s van nog hogere kwaliteit van de band rollen en dat er bij  de fabricage van de auto’s vrijwel geen (onrecyclebaar) afval en  emissies worden geproduceerd. BMW Werk München produceert per  gemaakte auto slechts 8 gram onrecyclebaar afvalmateriaal – een  nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de fabriek.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184
video

2 4430

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter