Najaarsvernieuwingen van BMW

Najaarsvernieuwingen van BMW

0 2955

BMW sluit het jaar af met een krachtig modellenoffensief. In de showrooms bij de dealers verschijnt binnenkort een flink aantal nieuwe modellen en versies.

Op 5 oktober vindt de marktintroductie van de BMW 4 Serie Coupé plaats en op 16 november volgt de nieuwe BMW X5. De BMW 5 Serie Luxury Edition en BMW 5 Serie High Luxury Edition zijn nieuwe uitvoeringen met onder meer standaard een achttrapsautomaat en Dakota-lederen bekleding. Verder maken de nieuwste versie van de inparkeerhulp Parking Assistant en de Traffic Jam Assistant hun debuut in de BMW 5 Serie en de BMW X5.

2014-BMW-5-Series-facelift-lineup-photos-4

De BMW 4 Serie Coupé is leverbaar met zes motorvarianten waarvan er vijf leverbaar zijn in combinatie met BMW xDrive. Aan de basis staat de BMW 420i Coupé met een viercilinder BMW TwinPower Turbo-motor, die een vermogen levert van 135 kW (184 pk). Twee zescilinder dieselversies zijn sinds kort aan het programma toegevoegd: de BMW 430d Coupé met 190 kW (258 pk) en de BMW 435d Coupé met 230 kW (313 pk).

BMW X5

De derde generatie van de BMW X5 valt op door zijn krachtige, dynamische uitstraling. Het interieur is ruimer dan voorheen en biedt tot wel zeven zitplaatsen. De bagageruimte is vergroot van 620 naar 650 liter en met volledig neergeklapte achterbank zelfs van 1.750 naar 1.870 liter. Door onder meer de gereduceerde luchtweerstand en de verlaging van het gewicht pakt het verbruik zeer gunstig uit. De koploper is de BMW X5 sDrive25d met een viercilinder dieselmotor van 160 kW (218 pk). De gemiddelde brandstofconsumptie is 5,6 l/100 km en dankzij 149 g/km heeft de achterwielaangedreven versie de laagste CO2-uitstoot in zijn klasse. Bij het debuut van het nieuwe model op 16 november zijn drie versies leverbaar. Dat zijn de BMW X5 xDrive50i met de nieuwe generatie V8 benzinemotor (330 kW (450 pk)), de BMW X5 xDrive30d met een verbeterde zescilinder-in-lijn dieselmotor (190 kW (258 pk)) en de BMW X5 M50d M Performance met een zescilinder-in-lijn dieselmotor met drie turbo’s. De laatste is goed voor 280 kW (381 pk).

In december volgen de genoemde BMW X5 sDrive25d, de BMW X5 xDrive25d, de BMW X5 xDrive40d en de BMW X5 xDrive35i.

BMW 5 Serie Luxury Edition

Andere wapens in het najaarsoffensief zijn de rijk uitgeruste BMW 5 Serie Luxury Edition en High Luxury Edition. Deze hebben alle opties van de Executive en High Executive-uitvoeringen en daarbij nog Dakota-lederen interieurbekleding en een achttrapsautomaat. De Luxury Edition-varianten zijn leverbaar in de nieuwe Modern Line- of Luxury Line. Doordat voor alle opties slechts een bescheiden meerprijs geldt kan het voordeel voor de koper oplopen tot meer dan 5.000 euro.

Ook de ‘zakenauto van het jaar 2014’, de rijk uitgeruste BMW 3 Serie Sedan en Touring ‘Upgrade Edition’ is nog tot het eind van 2013 leverbaar. Interessant voor de zakelijke rijder is om nog in 2013 de BMW 320i EDE met 125 kW (170 pk) benzinemotor of de 120 kW (163 pk) sterke BMW 320d EDE Touring diesel te laten registreren. Dan is nog gedurende de gehele leasetermijn van slechts 20% bijtelling te profiteren.  Tot slot zijn ook de BMW X1 en BMW X3 Chrome Line Edition nog tot het eind van het jaar leverbaar.

Meer veiligheid en comfort

Het aanbod aan systemen die het comfort en de veiligheid verhogen -onder de paraplu van BMW ConnectedDrive- groeit met twee nieuwe, innovatieve systemen. De Parking Assistant helpt bij achteruit inparkeren. De eerder leverbare variant assisteerde alleen door de besturing over te nemen. Deze nieuwe versie regelt ook gas geven en remmen. De bestuurder hoeft alleen maar de richtingaanwijzer aan te zetten en de Parking Assistant knop ingedrukt te houden. De auto regelt het inparkeren vervolgens helemaal zelfstandig.

De Traffic Jam Assistant neemt tot 40 km/h de controle van de auto. Het systeem, dat gekoppeld is aan de cruisecontrol, is een uitkomst bij rijden in de file. Het zorgt ervoor dat een ingestelde afstand tot de voorligger wordt bewaard door gas geven en remmen over te nemen. Het voert zelfs stuurcorrecties uit om de auto binnen de rijstrook te houden. Deze nieuwe BMW ConnectedDrive-systemen zijn per november leverbaar voor de BMW 5 Serie Sedan en Touring en per december voor de BMW X5.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter