Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection

Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection

1 1548

Door in 2013 de Alpine Trial te winnen bewees Rolls-Royce dat de Silver Ghost de ‘Best Car in the World’ was. Daarom komt Rolls-Royce nu met een speciale uitvoering van de Ghost. Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection. 

In 1913 schreven vier Rolls-Royce’s geschiedenis door de Oostenrijkse Alpine Trial te rijden. Ze reden meer dan 1.820 mijl. Nu komt Rolls-Royce met een eerbetoon in een opvallende kleurstelling. Vooral die grille met zwarte lak is bijzonder, want een moderne Rolls-Royce had nog nooit eerder een gespoten grille. Het maakt deze Ghost een stuk sportiever om te zien dan met de standaard statige chromen grille.

Rolls-Royce-Alpine-Trial-Edition

James Radley

Waarom heeft Rolls-Royce voor deze kleurstelling gekozen? De Silver Ghost van James Radley, die in 1913 de Alpine Trial won, had dezelfde kleuren. Dus als een eerbetoon aan die auto is deze Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection in die kleuren gespoten.

Naast deze door Bespoke ontworpen Ghost zal Rolls-Royce ook deelnemen aan een tourtocht die dezelfde route als in 1913 zal afleggen. In totaal zullen 40 Rolls-Royce Silver Ghost’s deelnemen aan deze tocht, die gaat door Oostenrijk, Slovenië, Italie en Kroatië. Ook de auto die in 1913 won zal daarbij zijn. Aan het einde van de tocht zal er een bijeenkomst zijn met de Rolls-Royce Enthusiasts Club, wat er voor zal zorgen dat er maar liefst 100 Rolls-Royce Silver Ghost’s bij elkaar zijn.

rolls-royce-ghost-al-4_600x0w

Het is nog niet bekend hoeveel exemplaren van de Ghost Alpine Trial Centenary Collection er gemaakt zullen worden. Dat aantal zal echter niet erg hoog zijn.

Bron: Rolls-Royce

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter