Rolls Royce Hyperion te koop in Abu Dhabi showroom

Rolls Royce Hyperion te koop in Abu Dhabi showroom

0 3628

In 2008 besteld Rolls-Royce verzamelaar Roland Hall de Rolls-Royce Hyperion from Pininfarina. Deze auto staat een jaar later alweer te koop voor een slordige $ 4,5 miljoen.

De auto is gebaseerd op de Phantom Drophead Coupé en heeft dezelfde 6,75 liter V12 onder de kap liggen. De speciale Rolls heeft zijn naam te danken aan Hyperion, één van de Titans uit de Griekse mythology. Hij is ontworpen door Jason Castriota, voormalig Saab designer en gebouwd door de Special Projects division van Pininfarina. Vanbinnen is de auto volledig aangepakt waardoor hij bijna niet meer op een Phantom lijkt. De achterzetels zijn verwijderd en de voorstoelen staan 40 cm verder naar achteren. De carrosserie van de Hyperion bestaat voor het grootste deel uit Carbon. Alleen de portieren zijn van hout gemaakt.

We zijn nu drie jaar verder en de Rolls Royce Hyperion staat opnieuw te koop. Dit keer bij de dealer in Abu Dhabi. Hoeveel de auto nu moet opbrengen weten we niet. Is van ons ook niet van belang. Toch denken wij dat deze unieke auto er niet lang zal staan.

Bron: bmwblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter