Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection

0 1072

Rolls-Royce introduceert een speciale serie van de Phantom Drophead Coupé. De Waterspeed Collection toont weer nieuwe mogelijkheden van het Bespoke-programma.

Rolls-Royce heeft een tekening vrijgegeven van de Waterspeed Collection. Het is een nieuwe reeks auto’s die de individualiseringsmogelijkheden van het Rolls-Royce Bespoke-programma laten zien. Voor deze collectie wordt de Phantom Drophead Coupé gebruikt. Er worden de komende maanden 35 exemplaren van dit model gepresenteerd. Zoals altijd voorzien van uiterst luxe materialen, ditmaal producten die niet eerder zijn toegepast op een Rolls-Royce. Als voorbeeld geeft het merk het exclusieve kleurenschema voor het geborstelde staal, Maggiore Blue.

De auto’s die deze behandeling hebben ondergaan zullen allen ‘een gevoel opwekken van een boot die, op snelheid, zonder problemen het water doorklieft’. De naam van de serie, Waterspeed Collection, verwijst naar de pogingen van Rolls-Royce om voorop te lopen in de wereld van snelheid – nu eens niet ter land of in de lucht, maar op het water.

P90143008

In 1937 vestigde Sir Malcolm Campbell op Lago Maggiore een nieuwe snelheidsrecord. Zijn Bluebird K3-boot werd aangedreven door een Rolls-Royce R-Type motor, waarmee hij 208 km/u neerzette. Daarmee versloegen ‘de Britten’ de Amerikanen, tot dan toe titelhouders.

Bron: Rolls-Royce

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter