Rolls-Royce Phantom Series II

Rolls-Royce Phantom Series II

1 1253

De huidige Rolls-Royce Phantom is er alweer sinds 1 januari 2003. Het Britse prestigemerk vond het daarom tijd voor de tweede generatie. Op de Autosalon van Genève krijgt deze nieuwe Rolls-Royce Phantom Series II zijn wereldpremiëre. 

Hij is niet drastisch gewijzigd. Rolls-Royce kiest voor een aantal subtiele wijzigingen om niet de huidige klanten voor het hoofd te stoten. Gewijzigde koplampen, achterlichtunits en bumpers zorgen voor een net iets andere verschijning. Uiteraard beschikt deze nieuwe Rolls-Royce , als eerste auto ter wereld standaard over LED-verlichting. Hiermee is eenvoudige bochtverlichting mogelijk die gebruik maakt van elektronisch gestuurde reflectoren om de koplampen in de richting van de bocht te verdraaien. Hierdoor is een betere verlichting van de weg in bochten mogelijk. Adaptieve koplampen veranderen de kegel van licht die op de weg wordt geprojecteerd. Dit systeem reageert moeiteloos op verschillende rijsnelheden.
 
 
Rolls-Royce heeft zich bij het ontwerpen van de Series II vooral gericht op de rijder gerichte elektronische systemen. Zo krijgt de nieuwe Phantom standaard een nieuw multimediasysteem met 3D-kaarten, voorgeprogameerde ritten en nog veel meer. Op een 8,8 inch touchscreen wordt deze informatie weergegeven. Een nieuwtje voor de BMW Group. Andere noviteiten zijn nieuwe camera’s aan de voor-, achter- en bovenzijde, zoals ook bij een aantal BMW’s al worden toegepast, om ook in krappe situaties de auto en de omgeving goed in de gaten te houden.
 
 
De Phantom Series II is nog steeds 5,84 meter lang. Voor de aandrijving zorgt traditiegetrouw de 6,75 liter V12-motor met een vermogen van 460 pk. Door deze twaalfcilinder te koppelen aan een achttraps automaat is hij 10 % (!) zuiniger geworden. Dat resulteert uiteraard in een gedaalde CO2-uitstoot. Deze was eerst 388 g/km, maar nu is dat 347 g/km. Daarmee zal de Rolls-Royce Phantom Series II goedkoper aangeboden worden in Nederland. Exacte prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.
 
 

Ook de Phantom Extended Wheelbase, de Phantom Drophead Coupé en de Phantom Coupé profiteren van de modelwijzigingen. De wijzigingen die Rolls-Royce nu doorvoert gaan onder het moto: “TAKE THE BEST THAT EXISTS AND MAKE IT BETTER”. Hiermee moet de Phantom weer een aantal jaren voorruit  kunnen als best verkochte luxe merk.

 

Bron: Rolls-Royce Motorcars

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. ik vind de nieuwe koplampen erg mooi. Maar verder hebben we het toch gewoon over een facelift? Best bijzonder dat een model meer dan 9 jaar mee gaat tegenwoordig.

Laat een reactie achter