Samenwerking BMW en GM

Samenwerking BMW en GM

1 1347

En weer een fabrikant die met BMW wil samenwerken. BMW en General Motors (GM) praten over samenwerking op het gebied van brandstofceltechnologie. Volgens het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.

Volgens het blad zou BMW toegang krijgen tot technologie die GM al in huis heeft. In ruil daarvoor zou de Duitse fabrikant van luxe auto’s voortaan delen in de ontwikkelingskosten. BMW kondigde eerder deze maand al een samenwerking aan met Toyota op het gebied van milieuvriendelijke diesel motoren en hybride technieken. Waarschijnlijk wordt tijdens de autobeurs van Detroit half januari het nieuws naar buiten gebracht. BMW levert op dit moment al versnellingsbakken aan GM. Als BMW inderdaad met GM bezig gaat met brandstofcellen zou dat kunnen betekenen dat BMW een andere weg in slaat met waterstof dan dat ze dat tot nu toe gedaan hebben.

Een woordvoerder van BMW bevestigde zaterdag dat het bedrijf met GM praat over verscheidene toekomstige technologieën, maar wilde daar verder niets concreets over kwijt en een vertegenwoordiger van GM wilde geen commentaar leveren.

Bron: Wirtschaftswoche

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10186

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter