Samenwerking BMW en PSA onder druk

Samenwerking BMW en PSA onder druk

0 1417

BMW en PSA (Peugeot Citroën) onderzoeken of het partnerschap van Peugeot met het Amerikaanse General Motors (GM) invloed heeft op hun eigen samenwerking. Dat lieten beide autobedrijven afgelopen donderdag weten.

Peugeot en BMW werken onder meer samen bij de ontwikkeling van onderdelen voor hybride auto’s. Die joint-venture is onder druk komen te staan door de overeenkomst die het Franse heeft met GM.

„Het is duidelijk dat de alliantie met GM ons partnerschap verandert”, zei een woordvoerder van Peugeot over de samenwerking met BMW. Het Duitse bedrijf bevestigde ook dat de voorwaarden voor de samenwerking worden onderzocht. Een woordvoerder sprak mediaberichten dat BMW Peugeot wil uitkopen tegen.

GM en Peugeot sloten in februari een overeenkomst, waarbij het Amerikaanse concern een belang nam van 7 procent in het Franse bedrijf. In maart kondigden beide bedrijven aan de samenwerking verder te willen uitbreiden. De autofabrikanten willen minstens twee nieuwe modellen gezamenlijk gaan ontwikkelen. BMW heeft hier moeite mee omdat ze niet willen dat GM profiteert van de ontwikkelingen van BMW.

Bron: Autovisie

 

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter