Studiemodel: BMW X3 Deep Orange 4 Concept

Studiemodel: BMW X3 Deep Orange 4 Concept

1 2398

Ontwerp een BMW X3 die een sinaasappelboom kan vervoeren en de luxe en rijeigenschappen van de originele auto behoudt: zo klonk de uitdaging voor enkele ingenieursstudenten van de Clemson-universiteit in de Amerikaanse staat Michigan.

De studenten kregen de opdracht om een nieuwe variant op basis van  de BMW X3 te ontwerpen volgens strenge richtlijnen van BMW. Zo moesten alle materialen goedgekeurd worden door de constructeur en mocht er niet geraakt worden aan de rijkwaliteiten van de SUV. Hoe deze BMW Deep Orange 4 Concept tot stand kwam zie je het timelapsefilmpje.

Het uiterlijk heeft wat weg van de BMW X4 en de BMW 3 Serie GT, maar is wel degelijk afgeleid van de X3 (F25). De hele achterpartij werd onder handen genomen. Met behulp van een 3D-printer kreeg de daklijn en het koetswerk een nieuwe structuur. De auto behoudt zijn dakstijlen, maar de hele achterkant is wel open en laat aldus toe boompjes en ongetwijfeld ook nog ander gerief te vervoeren.Voor een vlotte toegang tot de laadruimte zorgen een elektrisch bediende achterklep uit twee delen en een verschuifbare achterruit.

BMWDeepOrange4-2

Productie?

De studenten moesten er ook over waken dat ze geen buitensporige kosten maakten of fantasietjes toepasten die in serieproductie niet haalbaar zijn. Sterker nog: ze kregen de opdracht een plan op te stellen voor een oplage van 5.000 wagens. Hun creatie mocht bij eventuele productie hoogstens 8.000 dollar extra kosten tegenover de gewone BMW X3. Het zou BMW 10,2 miljoen dollar kosten om deze auto in productie te nemen, maar of dat ooit gebeurt, is hoogst onwaarschijnlijk.

Bron: BMW AG

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 13566

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter