Testers willen BMW ActiveE niet wegdoen

Testers willen BMW ActiveE niet wegdoen

3 2256

In de Verenigde Staten loopt het BMW ActiveE-programma, waarin zevenhonderd personen bij wijze van proef een bepaalde tijd een volledig elektrisch aangedreven BMW ActiveE konden rijden, ten einde. Met de proef wilde BMW de elektrische auto’s in de praktijk testen en gegevens verzamelen voor de ontwikkeling van toekomstige modellen.

 active-e-03

Door het einde van de testperiode, die twee jaar duurde, moeten de deelnemers aan het project ‘hun’ BMW ActiveE binnenkort weer inleveren, maar de meesten zouden de auto liever houden. BMW wil dat ze overstappen naar de nieuwe BMW i3. Die gebruikt dezelfde techniek en hetzelfde oplaadstation als de BMW ActiveE en daarom zou overstappen voor de ActiveE-berijders eenvoudig zijn. Ze zijn immers gewend geraakt aan het gebruik van een elektrische auto. Het gros van deze bestuurders vindt de BMW i3 echter tegenvallen of te duur en zou liever in de BMW ActiveE blijven rijden. De auto’s moeten  binnen de komende 60 dagen ingeleverd worden.

“De BMW ActiveE is gebaseerd op de BMW 1 Serie Coupé (E82) en daarom erg leuk om te rijden. Wel is de auto erg zwaar vergeleken met de i3. Andere elektrische auto’s maken echter nog minder indruk. Ik denk dat er géén ActiveE-berijder is die zijn auto niet zou willen overnemen of leasen”, aldus een ActiveE-berijder.

Ook in Nederland rijden enkele BMW ActiveE’s rond als proef.

Bron: cleantechnica.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 COMMENTAAR

  1. Oscar je moet dit wel duiden,het betreft hier een aanbod van BMW lease voor een speciaal introductie exemplaar met extra opties en een bijzondere kleurstelling,dit om de Electronauts te belonen voor hun inspanningen. Wat echter dit aanbod doorkruist is het hele green/white sticker verhaal in Ccalifornia wat met zich meebrengt dat de rijders voor hun vorige EV 37500 fiscale rebate hebben gehad en onder de nieuwe regeling maar 4800 kunnen aftrekken….ze voelen dit als unfair en hopen dat BMW hen tegemoet komt….voortaan wel het hele verhaal aub…de i3 rijdt fantastisch dat weten de electronauts ook wel!!

Laat een reactie achter